tiistai 9. elokuuta 2011

Hampunsiemeniä ja brasialianpähkinöitä

Vähän aikaa piti näitä keksiä makustella, että tykkäänkö näistä vai ei, mutta sitten mopo karkasi käsistä 
- Tykkäsin ;)

Ohjeen kaivan vähän myöhemmin. Nämä on siitä jänniä, että niitä pystyy säilyttään pakkasessa ja syömään suoraan sieltä otettuna. Koostumus pysyi ihanan pehmeänä ja vähän siteänäkin.

Eli tässäpäs alkuperäinen ohje (olen jostakin sen aikoinani löytänyt, ei siis omaa käsialaa. Itse tein puolikkaan satsin.

2 kuppia hampunsiemeniä
1/2 kuppia hunajaa tai jotain muuta
1/2 kuppia kookosöljyä sulatettuna
1/4 kuppia rusinoita
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa


Liota pähkinöitä 6-8 tuntia jos ehdit ja kuivaa sitten. Yleiskoneella kaikki sekaisin. Sitten vain keksejä muotoileen. Itse tosiaan laitoin suoraan ne pakkaseen.



5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oliskin kiva nähdä se resepti;näyttävät hyviltä!

Okriina kirjoitti...

Samoin,reseptiä odotellaan :)

Sannis kirjoitti...

Parapähkinät ovat suurta herkkuani! Ohjetta väijytään täälläkin :D

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, Okriina ja Sannis, olkaapas hyvä:) Juuri rustasin ohjeen!

Sannis kirjoitti...

Kiitos ohjeesta Kaisu! Katsotaan miten nämä näpit näitä muotoilee..