maanantai 1. elokuuta 2011

Illanistujaiset


Miehen sisko oli perheineen käymässä täällä Suomessa. Viikonloppuna pidimme pienet illanistujaiset ennen kuin he lähtivät takaisiin Amerikan mantereelle. Alemmassa kuvassa miehen siskon kaunis tyttö.



Joitain kuvia otin tarjottavista. Alhaalla suosikki kräkkerini. Laitan ohjeen vielä myöhemmin. Mies tykkää aivan mielettömästi näistä. Kysyin jo häneltä, että söikö niitä kräkkereitä muut kun sinä, kun kippokin meni tyhjäksi. Oli ne kuulemma muillekin maistuneet:) Kräkkereiden kanssa tarjosin pinjansiemenlevitettä.



noin 2,5 dl tomaatteja pilkottuna
noin 2,5 dl pellavansiemeniä jauhettuna
0,5-1 punainen paprika, miksei keltainenkin käy
6-10 aurinkokuivattua tomaatinpuolikasta tunteroisen liotettuna ja pilkottuna
kevätsipulia pieni pätkä (valkosipulia jos haluaa)
pikkaisen sitruunanmehua sekaan
basilikaa, oreganoa jos tykkääpi

Laitoin ensin yleiskoneen kippoon kaikki muut paitsi pellavansiemenet. Lopuksi myös ne ja taikina tasaiseksi. Kuivattelin pellillä saunassa seuraavaan päivään.




Alhaalla huippuhyvät pallerot.Näitä olen itseasiassa tehnyt aikaisemminkin ja ihastuin niiden makuun. Vieraatkin kyselivät kiinnostuneita, että mitä näissä on:)

Ohje on Ani Phyon.

1 kuppi cashewpähkinöitä jauhettuna
1/2 tl kanelia
pikkasen chiliä
pikkasen suolaa
3/4 kuppia kaakaonibsejä jauhettuna
1/3 kuppia agavea
kaakaojauhetta pallojen pyörittämiseen
(laitoin lisäksi vielä punssiaromia sekaan)

Kaikki tasaiseksi massaksi ja palloja pyöritteleen.Tein nämä jo pirskeitä edellisenä päivänä niin ei kaikkia tarvitse yhtenä päivänä tehdä.





Salaattilautanen ja lemppari kasvispiirakkani. Voin laittaa ohjetta näistäkin myöhemmin.

Kasvispiirakka

Määrät ovat noin mittoja, että kandee itse vielä tunnustella mikä on hyvä. Tein kaksinkertaisen taikinan illanistujaisiin, että riittää. Kookosöljyäkin olen hyvällä menestyksellä käyttänyt pohjaan yhdessä toisessa piirakka ohjeessani.

Pohja:

2 dl porkkanaa raastettuna (pienellä terällä) tai porkkanasosetta
75g voita
2dl jauhoja (tattari, kookos, manteli tai mitä keksii)

Voi ja jauhot nypitään. Lisätään porkkanasose tai raaste. Jääkaappiin levähtään vähäksi aikaa.

Täyte:

1 purjo tai sipulia
1tlk luomu raejuustoa (ilmankin olen tehnyt ja on hyvää)
2 dl maitoa tai kauramaitoa
2 munaa
1/2 tl mustapippuria
1/2tl yrttisuolaa
1 tl yrttisekoitetta
Olen laittanut vaihdellen täytteeseen mukaan pinaattia, parsakaalia ja tomaattia.

Pohjaa paistetaan 10 min 225 asteessa. Sitten täyte päälle ja noin 40 minuuttia 200 asteessa.







Mustikkapiirakka aniksella terästettynä. Täytekakkuakin oli tarjolla, johon kävin kekkereiden aamuna poimimassa tuoreet mustikat.

Mustikkapiirakka ei oikeastaan ole piirakka vaan kulkee nimellä mustikkapikapulla. Ohjeen olen bongannut Pirkka maaliskuun lehtisestä. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen, jota jokainen voi muokata itselleen sopivaksi.

4 dl jauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl aniksensiemeniä (jauhettuna)
1/4 tl suolaa
100g voita
2 dl maitoa
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niiden sekaan maito, munat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista. Levitä puolet voideltuun piirakkavuokaan.

Väliin:
4dl mustikoita (ohjeessa pakaste)
1/2 dl sokrua
1 rkl perunajauhoja

Lisää pohjataikinan päälle mustikat. Sekoita sokru ja perunajauho ja ripottele puolet seoksesta mustikoiden pinnalle. Levitä loppu taikina päälle, mustikat ja sokeri-perunajajauhoseos.

Paista 200 asteessa noin 30 min.




6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanat tarjottavat! Olisi kiva,jos laittaisit noiden palleroiden ohjetta..

Inkku kirjoitti...

ihanan näköisiä kyllä nuo kaikki ! olisi mukava saada tosiaan ohjeita noista :)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kiitos! Palleroiden ohje laitettu:)

Inkku, kiitos! Osan ohjeista jo laitoinkin, jospa illalla taas lasten nukkumaan mennessä saan loput laitettua:)

Okriina kirjoitti...

Mmm, anis ja mustikka! Ihanan kuuloinen yhdistelmä. Kyllä vieraiden kelpas :)

-Angel- kirjoitti...

Mielettömän hyvältä näyttävät tarjoilut,nam! :) Jos tullaan sinne päin, niin oispa ihana maistaa jotain sun herkullisia raakaherkkuja :D

Kaisu kirjoitti...

Okriina, mustikkapullaan tulee kyllä jännä maku aniksesta. Kaikki tarjottavat meni kyllä viimeistä palaa myöten:)

Angel, kiitos! Toivottavasti pääsette tulemaan. Pitääpä miettiä jo mitä herkullista sitä tarjoaisi teille:)