keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kesäkurpitsasta on moneksi



Täälläkin on ollut myytävänä kotimaista luomu kesäkurpitsaa, joten siitä on tullut väännettyä jos jonkinlaista evästä.Laitan osaan ohjetta myöhemmin..

Kesäkurpitsapastaa pinjansiemenkastikkeen kera ja valkolupiininversoja




 Lasagne ihan uunissa, jossa rutkasti kesäkurpitsaa mukana. Tämä on sellainen laiskan kokin resepti.
Eli tähän tuli lasagnelevyjä, kaupan valmista luomu tomaattikastiketta lasipurkissa, kesäkurpitsaraastetta/porkkanaa, luomu raejuustopurkki ja pari kanamunaa + vettä ja mausteita.




Raakalasagne viime kesältä, jossa myös kesäkurpitsaa "lasagnelevyinä". Huono on kuva...




Piparminttuinen jäätelö pakatetusta banaanista ja  pakastetusta kesäkurpitsasta. Lapset tykkäsivät hirmuisesti. Mielestäni taisi tulla kuitenkin vähän liikaa sitä kesäkurpitsaa..Esikoinen, joka ei oikein kesäkurpitsasta välitäkään, pisteli innolla tätä poskeen.



on joskus tullut myös tehtyä.


Kesäkurpisakräkkereitä ja hampunsiemenvoita. Kuva meni tässäkin vähän mönkään niin laitetaanpa oikein pieni...

Kesäkurpitsakräkkerit ovat oikeastaan wrappeja, mutta itse söin niitä kräkkereinä. Ohje ei ole omaa käsialaani.Itse tein puolikkaan satsin.

2 isoa kesäkurpitsaa
1 1/2 kuppia jauhettuja kultaisia pellavansiemeniä
2 rkl yrttejä (oregano, basilika jne)
2 kuppia vettä
1 valkosipulinkynsi

Tehosekoittimessa ensin kaikki muut sekaisin paitsi pellavansiemenet. Lopuksi kaikki tasaiseksi massaksi. Pellille kuivumaan. Itse kittuutaan vielä ja kuivaan saunassa, mutta yhdellä kertaa ei saa kuin yhden pellillisen. Nettikaupassamme on yksi laadukas kuivuri tällä hetkellä myynnissä, muutaman myimme jo heti kättelyssä ennen kuin kerkesivät nettikauppaamme.



8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minäkin just tänään postasin kesäkurpitsasta;D

Sannis kirjoitti...

Kivoja ohjeita! Totesin Yaelianin blogissa, että kurpitsa menee meillä lähinnä keitoissa jauhettuna (oon ollut vähän kiireinen ja lounasta saatava nytheti).

Mustikkatyttö kirjoitti...

Meheviä kuvia ja hyviä reptejä! Nuo lupiinversot on mulle uusi, kiinnostava juttu. :)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, huomasin:) Herkulliselta näytti!

Sannis, meillä on hyvin vähän ennen käytetty kesäkurpitsaa,mutta tänä kesänä sitä onkin tukittu jokaiseen ruokaan. Keitoissa en niinkään ole sitä vielä käyttänyt...

Mustikkatyttö, kiitos. Lupiininversot ovat melko uusi tuttavuus minullekin. Muutaman kerran olen niitä versotellut ja lasten kanssa ollaan popsittu parempiin suihin:)

Inna kirjoitti...

Kesäkurpitsa on ihan huippu!
Herkullisen näköisiä ja kuuloisia reseptejä:)
Ootko koskaan tehny lasagnea niin, että käytät kesäkurpitsalevyjä lasagnelevyjen sijaan. Mietin, että kuinkahan onnistuu.

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Inna! Kuvasarjassa minulla oli myös kuva raakalasagnesta. Onnistuu vallan mainiosti tehdä kesäkurpitsasta:) Kuva oli vain viime kesältä ja reseptikin on jo hukassa.

Kaisu kirjoitti...

Inna, niin ja olen myös joskus tehnyt pitsaa ihan uunissa, johon olen pohjan tehnyt kesakurpitsaviipaleista. Myös tavallaan lasagnea olen tehnyt uunissa ja laittanut lasagnelevyjen tilalle kesäkurpitsakerroksen + tomaattikastiketta ym lisukkeet.

Inna kirjoitti...

Joo juuri sitä tarkoitin, että lasagnelevyjen tilalle tulisi kerros kesäkurpitsaa:) hmm.. pitääpä itsekin säveltää joskus samantapainen paistos.

Pitsakin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Ei varmaan pohjasta tule kuitekaan aivan niin jämäkkä kuin normaalisti?