keskiviikko 31. elokuuta 2011

Sitruunaiset mantelikeksit (uunissa)


Näistä laitan ohjetta myöhemmin. Olivat ihania! Näihin olen saanut inspiraation netissä seikkailessani niin kuin moneen muuhunkin reseptiin, joten en ota täyttä kunniaa reseptistä.

Sitruunaiset manteliviipaleet

2,5 dl kuorellisesia manteleita jauhettuna
1 tl arrowjuurta
1/4 tl ruokasoodaa
2 rkl hunajaa, agavea tai muuta makeutusta
1 rkl luomusitruunan kuorta
0,5 dl manteleita rouhittuna
ripaus suolaa

Yhdistä mantelijauhe, arrowjuurijauhe,ruokasooda, suola ja sekoita hyvin (onnistuu yleiskoneella hyvin). Lisää makeutus ja sitruunankuori ja sekoita kunnes tulee taikinapallo. Lisää rouhitus mantelit sekaan käsin.
Muotoile pötköiksi pellille ja paista noin 150-175 asteessa 15 min (sopivasti). Leikkasin ne sitten tuoreeltaan viipaleiksi. Jäähtyessään kovettuivat rapsakoiksi.

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Jo se,että nuo ovat sitruunaisia saa ne kuulostamaan ihanalta!

Eámanë Ringëril kirjoitti...

Namilta näyttää!

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kyllä olivat herkullisia ja todella helppoja tehdäkin!

Pähkinähiiri, kiitos:) Maku oli kohdillaan!

Sanna kirjoitti...

Sopiiko lesitiini arrowjuuren tilalle? Mulla kun ei satu nyt olemaan ja haluaisin heti kokeilla.

Kaisu kirjoitti...

Sanna, itsekin vasta opettelen arrowjuuren käyttöä, niin en aivan osaa sanoa mitä eroa sillä on soijalesitiinin. Sisko oli tehnyt näitä keksejä ja laittanut maissijauhoja arrowjuuren tilalle. Hän sanoi, että kekseistä tuli murenevia. Nämä omani kyllä olivat koostumukseltaan todella hyviä, liekkö arrowjuurella osuutta asiaan.Toivottavasti onnistuu myös lesitiinillä:)

Anni kirjoitti...

Puuttuuko ohjeesta joku ainesosa, kun reseptissä ei ole mitään nestettä eikä munaa? Entä onko sitruunan kuori ollut kuivattua vai tuoreesta raastettua? :) Ekan kokeilun, johon lisäsin munan, kärsivät karvasmantelista. Olisi pitänyt tehdä valmiista mantelijauhoista eikä jauhaa itse. Noh, josko uuni tekisi ihmeitä.

Kaisu kirjoitti...

Hei Anni,

löysin alkuperäisen ohjeen eli tässä:

Lemon Almond Biscotti

1 ¼ cups blanched almond flour
1 tablespoon arrowroot powder
¼ teaspoon celtic sea salt
¼ teaspoon baking soda
¼ cup agave nectar
1 tablespoon lemon zest
¼ cup toasted almonds, chopped

Eli ohjeesta ei puutu mitään. Itse laitoin tuoreesta sitruunasta raastettua kuorta. Jauhoin tehosekoittimella mantelit aika tasaiseksi jauhoksi.