lauantai 20. elokuuta 2011

Sitruunakakkua


Olen tykännyt aivan mielettömästi tästä Raw Living-kirjasta, josta tämäkin sitruunakakun ohje on. Kirjassa ei ole yhtään kuvaa, joka on yleensä ollut tympeää, mutta tässä kirjassa on niin mahtavia, lyhyitä ja yksinkertaisia ohjeita, että se ei ole haitannut ollenkaan.  Voisin vaikka sanoa, että on tähän mennessä paras raakaruoka kirjani.

Itse tein taas pienemmässä mittakaavassa vähän summamutikassa, mutta hyväähän tuosta tuli. Olin oikein yllättänyt, että piirakka/kakku oli niin helppo leikata ja pysyi todella hyvin kuosissa. Lienee psyllium niin tehokas kaveri. Sitruunoita en uskaltanut laittaa aivan ohjeen mittakaavassa, mutta olisi varmaan kärsinyt kuitenkin. Laitan kirjassa olevan alkuperäisen reseptin tähän.

Eli sitruunapiirakka/kakku

200g manteleita (itse laitoin puoleksi manteleita ja cashewpähkinöitä)
200g rusinoita
2 rkl carobjauhetta
8 sitruunaa
250g tuoreita taateleita (laitoin ihan kuivattuja ja veden kanssa surautin Magic Bulletissani)
3 banaania
1 rkl psylliumia

Mantelit ensin yleiskoneessa rouheeksi. Sekaan rusinat ja carob kunnes taikinapallo syntyy. Taputtelen taikina pienen vuokaan.

Kuori sitruunat ja poista siemenet. Laita sitruunan sisus tehosekoittimeen taateleiden ja banaanin kanssa. Blendaa nestemäiseksi pyreeksi. Lisää psylliuma ja blendaa lisää. Siirrä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin tekeytyyn pariksi tunniksi.


8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mmm,rakastan kaikkea sitruunaista ja tuo kakku näyttää kyllä niin namilta! Itse en tykkää,jos keittokirjat eivät ole visuaalisia.

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, täällä myös yksi sitruunafani:)

Minäkin tykkään kuvista keittokirjoissa, mutta ne eivät ole must. En edes muistanut kaivata koko kuvia, kun kirja oli täynnä toinen toistaan niin huikeita ja helppoja ohjeita. Tämän laiskan kokin unelma;)

Anonyymi kirjoitti...

Tää kirja on huippu, kyllä kannatti hankkia. Kiitos siskon kun pitää terveellisellä tiellä :)

Jutta kirjoitti...

Minä olen myös selaillut tota kirjaa, se on huippu! :) Mutta täytyy myöntää, että itsekin olen visualisti ja ennemmin kokeiluun päätyvät sellaiset reseptit, joiden lopputuloksen olen jo "nähnyt" etukäteen. Hassua ja hieno juttu, miten erilaisia kokkeja ollaan kaikki.

Kaisu kirjoitti...

Jutta, itsellä on montakin raakakokkauskirjaa, joissa ei ole kuvia. Tykkään kyllä kirjoista, joissa on kuvia, mutta jos ei oo, niin ei haittaa. Kunhan reseptit on hyviä ja yksinkertaisia. Kate Woodin toisessa kirjassa oli kuvia sitten joka sivulla, mutta ne oli jotenkin epämääräisiä ettei niistä ottanut saunassakaan selvää, että mitä niiden pitäisi esittää:)

En kuitenkaan usko, että ostaisin normi kokkaukirjaa, jossa ei olisi kuvia..

-Angel- kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Sopisiko tuohon vielä joku kastike? Voisi toimia.. :)

Yaelian kirjoitti...

Kiitos kun laitoit reseptinkin;tätä pitää ehdottomasti joskus tehdä.Sitruunat ovat nyt vaan täällä niin kalliita,kun ei ole niiden aika,mutta heti kun kypsyvät kunnolla ja hinta laskee normaaliksi,niin teen kyllä tätä.

Kaisu kirjoitti...

Angel, varmaan sopisi:) Olen vain niin laiska tekemään mitään ylimääräistä...

Yaelian, olepas hyvä:)