sunnuntai 7. elokuuta 2011

Yllätys takaterassilla:(

Tällaisen ihanuuden päälle olin astua avojaloin takaterassilla. Vieläkin oikein puistattaa kun katson kuvaa. Jostakin syystä olen aivan hysteerinen näiden ötököiden sun muiden kanssa. Lasten edessähän pitäisi näytellä coolia oli millainen ötökkä tahansa kyseessä, mutta minä se vain mallikkaasti huudan ja mesuan ja juoksen karkuun niin lujaa kuin kintuista pääsee;) Se siitä mallikkuudesta.

Lienee tämä ihan yleinen mato/toukka...? Kenties joku tietää. Itsellä ei ole harmainta aavistusta mikä tämä on. Se oli aikas iso ja paksu. Pituus varmaan siinä 5-10 cm välimaastossa.


8 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Luulisin että on perhosentoukka, mutta en ole täysin varma. Vaaraton uskoisin ainakin olevan, tosin varmasti olisi aika limaista jälkeä tullut ;).
Itseäni ei niinkään toukat/madot inhota, mutta meidän postiloorassa majailee 3 jotain kummalista skorppioonin näköistä noin 3cm mittaista ötiäista :S, ne on aika inhoja.

Yaelian kirjoitti...

Tuostahan voi kuoriutua vaikka kuinka nätti perhonen..Minäkin kiljaisen,jos jonkun todella inhottavan ötökän näen.Täällä on kesäisin sellaisia kamalia suuria mustia ötököitä,joita kyllä ihan surutta litistän,niin yököttäviä ne ovat.Mutta tuollaista suloista matoa en litistäisi.

Eámanë Ringëril kirjoitti...

Näyttäisi olevan jonkun kiitäjäperhosen toukka eli vaaraton on :).

Kaisu kirjoitti...

Tanja, no jopas ne on pulleita toukkia..Mies vei toukan sievästi vähän syrjemmälle ettei emännän tarvi mesuta koko päivää;)
No ei ne teidänkään ötökät taida kovin kivoja olla:(

Yaelian, meillä onkin tapana aina viedä inhat ötökät vain vähän kauemmas talosta. En saata tappaa mitään vaan yritän kaikilla kepulikonstilla viedä ne vain etäämmälle. Tästä toukasta tosiaan kuoriutuu varmaan jotain kaunista..:)

Pähkinähiiri, hyvä kun selvisi:) Kävelen edelleenkin avojaloin, mutta pitänee katsoa aina vähän tarkemmin eteensä..

Eeva kirjoitti...

Onpa niin iso toukka, että taitaa tulla ritariperhonen, on ainoita niin isoja täällä päin.

Kaisu kirjoitti...

Eeva, kiitos tiedosta! Joka päivä sitä oppii uutta:)

Eeva kirjoitti...

Se ritariperhonen oli kuule vähän arvailua ja kun nyt tutkin niitä ei värinsä ja sarviensa puolesta siksi kyllä passaa, hassua kun nuo sarvetkin ovat eriväriset, joten tämä ongelma jää edelleen auki.

Kaisu kirjoitti...

Eeva, jäämmepä sitten funtsimaan tätä:)