tiistai 27. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsapastaa ja gojiketsuppia

Kesäkurpitsapastaa tulee surruutettua spiraalileikkurilla aika ajoin. Tässä on pastan päällä gojiketsuppia, joka sopii kuitenkin (ainakin minun mielestäni) paremmin dipiksi. Juurestikkujen kanssa maistui tosi hyvälle.
Ohjeen olen ottanut Kate Woodin kirjasta Raw Magic. Hänen reseptit ovat tätä nykyä lemppareita yksinkertaisuudessaan.

Gojiketsuppi (itse tein puolikkaan satsin)

3 isoa tomaattia
2,5dl gojimarjoja
1dl kuivattuja tomaatteja
pieni pala punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl tamaria (en laittanut...)


Liota kuivattuja tomaatinpuolikkaita puolituntia vedessä ja sitten kuivaa. Kaikki tehosekoittimeen ja tasaiseksi pyreeksi.

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tätä pitää testata! Mielenkiintoinen ohje! Katselinkin tuota kirjaa teidän putiikissa, mutta en vielä klikannut koriin. Ihan vain siitä syystä, että aika monta muuta ostamaani kirjaa odottaa edelleen, että kokkaisin niiden ohjeita läpi... jotenkin sitä aina päätyy improvisoimaan :)

Hei olis muuten kiva saada vinkkejä vehnänjyvien käyttöön. Tilasin niitä teiltä viimeksi, ajattelin idättää, mutta oisko sulla hyviä reseptejä hihassa?

Yaelian kirjoitti...

Kiva ketsuppiohje! Oikeasta ketsupista en ole ikinä välittänyt,mutta tämä voisi maistua paremmin...

Kaisu kirjoitti...

Katja, Kate Woodin kirjat ovat mainiota! Sopivat niin minulle, kun aikakin on aina lasten kanssa kortilla.

Itsekin yleensä vain idätän (lisäilen salaattiin ja aamupalan sekaan) ja silloin tällöin myös kasvatan venäorasta. Uudistavaa juomaa myös joskus värkkäilin enemmän.

Kate Wood näyttää käyttävän idätettyjä vehnänjyviä ihan kräkkereissä, kekseissä ja kakun pohjassakin.

Kirjassa on tällainen ohje:

Speltti ja korianteri"teeleivät"

250g vehnänjyvää idätettynä
60g pellavansiementä jauhettuna
1 sipuli
pieni puntti korianteria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tamaria
250ml vettä

Idätä vehnää (ohjeessa spelt) kolme päivää. Jauha pellavansiemenet. Pilko sipuli. Hienonna hieman korianteria. Laita kaikki tehosekoittimeen jotta saat paksua pyreetä. Levitä kuivausalustalle melko ohueksi. Kuivata 12 h. Käännä välillä ja jatka kuivaamista 6 tuntia.

Kaisu kirjoitti...

Yealian, juurestikkujen kanssa kyllä toimi vallan mainiosti. Pienimmäinen tykkäs vähän liikaakin, kun olisi pitänyt koko kippo saada syödä:)Ihan maistiaisia vain kuitenkin annoin.