sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Lakupallerot


Lakritsipalleroita tuli jossakin vaiheessa tehtyä vähän useamminkin, mutta se sitten unohtui. Mustikkatytön blogissa oli maininta lakupalloista niin johan piti taas palleroita vääntää:)

Ohje mukailee juuri tuota aikaisemmin tekemääni ohjetta. Tällä kertaa pallerot tein näistä aineksista:
Tahinia, mustaa tahinia, aniksensiemeniä jauhettuna, carobia, agavea, lucumaa ja kookossosetta. Joskus käytän myös lakritsinjuurta aniksen tilalla/rinnalla.

Kyllä kannatti taas tehdä. Mieskin söi taas muikean näköisenä:)

Tässä tarkka ohje:

Lakupallerot 
Laita yleiskoneen kippoon ensin taatelit ja surauta pienemmiksi. Lisää tahinit ja voit sekä jauheet. Surauta tasaiseksi. Lisää kookossose ja mahdollisesti psylliumia. Pyörittele palloiksi ja kieritä mustissa seesaminsiemenissä.





9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Tuntuiko yhtään lakun maku?

Mustikkatyttö kirjoitti...

Miten hauskan näköisiä nuo sinun lakupallerosi ja mikä parasta: varmaan mahtavan makuisiakin! Kiva, kun on olemassa näitä terveellisiäkin karkkeja! :)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kyllä niissä mielestäni lakritsaista makua on. Eivät toki ole aivan kaupan lakritsaan verrattavissa mutta tosi hyviä ovat. Ainesosa luettelosta oli jäänyt pois kookossose, joten sen lisäsin vielä. Koostumus oli aika pehmeä noiden tahinien vuoksi, joten laitoin sitä vähän jämäköittämiseksi.

Mustikkatyttö kiitos, nämä kyllä vievät kielen mennessään:)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa hei!! Ajattelin kokeilla tehdä noita lakupalleroita, mutta en nyt ihan ymmärrä, että minkä ohjeen mukaan kannattaisi tehä, että ne maistuis hyvälle;) Toki makuasioista ei voi kiistellä. Mutta kun viimeks teit niitä ja laitoit just tuota mustaa tahinia, lucumaa yms. niin lisäsitkö nuo em. ainekset siihen sun ihan ensimmäisten lakupallerojen ohjeeseen, jonka julkasit ja joista puuttu makeutta. Siinäkin oli kyllä tahinia ja carobia ainakin. :) Selitän ehkä nyt monimutkasesti mitä haen takaa, mutta toivottvasti ymmärsit. Eli mikä nyt olis kokeilunarvoinen ohje? :)

Kaisu kirjoitti...

Hei vaan:)

Laitoin postaukseen tarkemman ohjeen. Olen välillä vähän sekava näissä ohjeissani...ja välillä muutenkin;)

Alla oleva perusohje on hyvä, kunhan lisää vähän taateleita tai rusinoita. Mantelivoi ja kookosöljy antavat myös hyvän säväyksen.

1 kuppi tahinia
4 rkl mustia seesaminsiemeniä jauhettuna
ripaus suolaa
4 tl carobjauhetta
2 1/2 tl anista
mustia seesaminsiemeniä pyöritystä varten

Toivottavasti pallerot onnistuvat!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon! Kokeilenpa vaikka tuota "perusohjetta" ensiksi:) Ärsyttää, kun allergian vuoksi en voi mantelia enkä kovin monia pähkinöitäkään käyttää:(

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas! Voisiko tuossa julkaisemassasi ohjeessa (jossa mantelivoita) niin voisiko sen mantelivoin korvata jollain tai voisko sen jättää ihan poiskin?:)

Kaisu kirjoitti...

Hei taas:)

Sen voi jättää hyvin pois. Itse voisin kokeilla palloihin myös mulberinmarjoja, vähän kaakaovoita sulatettuna, kuorittuja hampunsiemeniä (oletko allerginen).. Banaania jotkut käyttää palloissa, mutta itse en oikein pidä sen mausta jos kovin paljon läpi tulee. Mitäköhän sitä vielä keksis:)Kuoritut hampunsiemenet toimii yllättävän hyvin herkuissa. Mutta en usko, että palloihin tarvii mitään lisätä..kookosöljy tekee tosi hyvän maun jos pystyy käyttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Voih, kiitos kovasti vinkeistä;) Täytyy viikonloppuna kokeilla tehdä elämäni ensimmäisiä palleroita:D:D