torstai 13. lokakuuta 2011

Tyrni-banaanipehmis

 

Kyllä kuvaaminen onkin hankalaa illalla:( En tiedä yhtään miten lähikuvista saa hyviä ilman salamaa...vai saako? Ohjekirjaakin jossakin vaiheessa yritin tavailla, mutta ei ymmärrä niin ei ymmärrä. 

Pehmis oli kuitenkin hyvää. Joukossa oli kaikki tyrninsiemenet, joka oli ihan hyvä, kun piti oikein ajatuksella pureskella/syödä. Ohjeen nappasin "Terveyttä Maija-Liisan herkuilla"-kirjasta. Kirjoittajana Maija-Liisa Myllys-Niemelä. Tykkäsin tosi paljon mausta ja sopisi hyvin vaikka jouluiseksi jälkiruoaksi.

Elikkäs ohjeeseen:

2 dl kohmeisia banaaniviipaleita
1 dl tyrnimarjoja vähän jäisenä
1 dl mantelia jauhettuna (itse laitoin viimeiset rippeet ihanan mahtavan upeesta mantelipyreestäni. Lisää on kohta kuitenkin tulossa)
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Yleiskoneen kipossa kaikki mukkelis makkelis ja nauttimaan:)

7 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Minkälainen kamera sinulla on? Jos on järjestelmä, kokeile laittaa A4-kokoinen paperi salaman eteen niin, että alareuna on kiinni kamerassa salaman alla ja yläreuna viistosti kohti kattoa. Tällöin salama heijastuu katon kautta ja valo on pehmeämpi. En tiedä, miten toimii pokkarilla.

Toinen vaihtoehto on käyttää jalustaa tai rakentaa esim. kirjoista pino, jonka päälle kameran laittaa. Sitten otat kuvan ilman salamaa ajastimella, tällöin kuva ei tärähdä.

Yaelian kirjoitti...

Tuo kuva on kyllä ihan hyvä!Jos haluaa aidosti päivänvaloa illalla kuviinsa,niin pitää olla sellainen sitä varten tarkoitettu lamppu,joka on aika tyyris(haaveilen sellaisesta).

Kaisu kirjoitti...

Laura, ihana kun ohjeistit:) Kiitos, täytyy kyllä kokeilla. Käytössä on Olympus digitaalikamera (E-500). En kyllä tiedä minkä sortin kamera on...

Yaelian, no kiitosta:) Ei auta kun opetella vielä näitä kuvaukseen liittyviä niksejä. Kesällä oli niin ihana kuvata, kun kakku vaan kartanolle ja räps:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän kuulonen resepti! Tätä innolla kokeilemaan, kunhan bongaan tyrnimarjoja kaupasta tahi naapurilta. Kiitos muutenkin mahtavasta blogista. En ole (vielä) raakaruokaihmisiä, mutta kaikenlaisista raakaleivonnaisista olen kovasti innostunut, erityisesti kun on tuttavapiirissä keliakiaa. Tähän mennessä kaikki kokeiluni ovat olleet blogisi ohjeita mukailevia, mutta rohkaistuin ostamaan raakaruokakirjankin. Kiitos ideoista sinulle!

-Leena

Kaisu kirjoitti...

Leena, kiitos kauniista sanoistasi! Lämmittää niin mieltä ja sydäntä:)Välillä tuntuu niin hassulta, että minä täällä blogissa höpöttelen sitä sun tätä omana itsenäni ja kokkailen peukalo keskellä kämmentä ja kaiken kukkuraksi saan vielä näitä ihania ja kannustavia kommentteja:)Olette kyllä IHANIA!

Kiva kun olet rohkaistunut kokeilemaan. Raakakokkailu on kyllä hauskaa ja helppoa!

Okriina kirjoitti...

Reseptihän tässä on tärkeintä, ja tää on ihanan herkullisen kuuloinen. Tyrnit on upeita

Kaisu kirjoitti...

Okriina, tykkäsin tosi paljon! Rakastan kanelin makua ja pieni jouluinen häivähdys tästä tuli:)