perjantai 11. marraskuuta 2011

Herkulliset gluteenittomat piparit


Näihin tuli:

4 dl (vajaa) kokonaisista manteleista jauhettua jauhoa (Amazing Bullet)
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl palmusokeria
1 rkl appelsiinihiutaleita
2 reipasta tl piparkakkumaustetta
0,5tl kanelia

Nämä sekoitin käsipelillä yhteen. Lisäsin sitten märät aineet ja sekoitin tasaiseksi eli

0,5 dl sulatettua kookoöljyä
2 rkl taatelisiirappia

Kaulin taikinasta levyn, jonka laitoin pakkaseen vähän aikaan ja sen jälkeen otin muotilla kakkusia. Paistoin 175 asteessa vähän aikaa.

Nämä oli kertakaikkisen hyviä. Kaikki tykkäsivät lapsista lähtien. Pienin peikkokin oli käsiojossa koko ajan lisää vaatimassa:)

Raakapipareita olen myös tehnyt. Täällä ihan ok ohje.

3 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Marraskuun hyviä puolia on, että pipari- ja glögiaika alkaa :) Ohje menee kokeilulistalle ehdottomasti!

Outi/Keittiökameleontti

Mustikkatyttö kirjoitti...

Söpöjä pipareita! Maistuisivat varmasti hyvin meijänkin poitsuille. :)

Kaisu kirjoitti...

Okriina, hyvä juttu:) Vielä on kokeilulistalla itselläni suolaiset pipari tällä ohjeella..

Mustikkatyttö, kyllä luulisin että maistuisivat:)