keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Palsternakkatiramisu


Tein tässä taannoin kaikenlaista palsternakasta ja tulipahan kokeiltua tiramisuakin. Täytteessä ei ole ollenkaan  pähkinöitä. Pohjassakin manteleita ja kurpitsansiemeniä. Raapustin ohjeen johonkin, joten voin senkin laittaa jahka sen löydän. Tämä oli ihan hyvää, mutta ei järjettömään hyvää niin kuin tiramisun kuuluisi olla. Kyllä tätä vieraskin söi ja sanoi, että oli ihan hyvää.

Pohja:

1dl liotettuja manteleita
1 dl liotettuja kurpitsansiemeniä (parempi tulee pelkistä manteleista....)
2 rkl kaakaojauhetta raaka
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
8 kuivattua taatelia
ripaus suolaa, vaniljaa, manteliaromia

Ensiksi mantelit ja siemenet sekaisin yleiskoneen kipossa. Sitten loput messiin. Painelin pieneen irtopohjavuokaan.

Välissä appelsiinihiutaleita.

Täyte:

2 dl höyrytettyjä palsternakkakuutioita
1 rkl lucumajauhetta
puolikas banaani
loraus sitruunamehua
3-5 rkl kahvinjämiä kannusta (on muuten hyvää kahvia. En vain juo kuin silloin tällöin kahvia, kun seuraava yö on pilalla)
1 rkl psylliumia
1 rkl soijalesitiiniä
3 rkl ksylitolia
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
2 rkl kookosvoita pehmennettynä
1 tl manteliaromia

Sekoitin kaikki tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.


Koostumus oli loistava, mutta jokin vielä tästä puuttui. Säästelinköhän liikaa makeutuksessa....





Täällä myös tiramisuohjeita raakana.




4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ohje kiinnostaa ehdottomasti!

Sanna Maaria kirjoitti...

Oi, oi. Tästä lienee tämän palsternakkafanin uusi suosikki!

Yaelian kirjoitti...

Onpas kivan jännä ohje palsternakalle! Harmi ettei täälläpäin ole palsternakkoja:(

Kaisu kirjoitti...

Anna, ohje laitettu!

Sanna Maaria, ohje kaipaa vielä hieman kehittelyä...

Yaelian, kaikkea sitä pitää yrittää:)