torstai 10. marraskuuta 2011

Punajuuresta lanttuun Uuden Mustan juureshaaste saa jatkoa nyt lantulla. Ylhäällä lanttuhöystö kookosmaidolla. Lantut höyrytin ja lisäsin sekaan kuullotettua sipulia, suolaa ja kookosmaitoa.
Alhaalla lanttusipsejä, joita myös Halo oli innostunut tekemään:) Ne ovat kyllä niin hyviä, että niitä kandee tehdä useammankin. Kesäkurpitsa, punajuuri, palsternakka, nauris ja porkkana toimivat yhtä hyvin.

Lanttusiivut olivat pari tuntia marinadissa, jossa oli oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, oluthiivahiutaleita, cayennepippuria, paprikaa. Kuivatin kuivurissa 40 asteessa 6 tuntia noin.Alhaalla lantturavioleja pähkinäjuustolla. Näitä olen tehnyt ennenkin, täällä ohje. Ohje ei ole omaa käsialaani vaan se on kirjasta The Complete Idiot´s Guide to Eating Raw. En aivan mene ohjeen mukaan vaan vähän muuntelen tilanteen mukaan.


Alhaalla "tattari karjalanpiirakoita" lanttu-porkkanasoseella + kookosmaidolla höystettynä. 
Hirveän näköisiä ja ajattelin, että viitinkö ollenkaan laittaa, mutta koska hyviä olivat, niin antaa mennä vaan:) 

Näissä pohjassa yksinkertaisesti tattarisuurimoista jauhettua jauhoa noin 3 dl. Sekaan lisäsin kuumaa vettä sen verran, että tuli tasainen massa (2-3 dl). Se oli siinä. Annoin taikinan olla rauhassa hetken. 

Lantut ja porkkanat höyrytin ja lisäsin kookoskermaa sekaan sekä vähän kookosjauhoa. Tilkka myös siirappia.Siitä sitten sössin reunoja yhteen sen minkä sain ja uuniin paistumaan 225 asteeseen. Voitelin piirakat pienellä määrällä voita. Hyvin uppos jokaiselle.

 5 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Kaikki lanttuherkut näyttää ja kuulostaa niin herkullisilta! Ja erityisesti noi karjalanpiirakat ;)

Paula kirjoitti...

Aivan mahtavia! Ja hyvän näköisiä, jään odottelemaan ohjeita

Yaelian kirjoitti...

Ihania lanttuherkkuja! Meilläpäin ei lanttuja ole,mutta naurista on sen sijaan..

HaLo kirjoitti...

Vau, ihania herkkuja olet tehnyt Kaisu! Sipsit on <3

Kaisu kirjoitti...

Okriina kiitos! Aina kun suhtaudun itse hieman epävarmasti otoksiini/tekeleisiinin, niin sinä kyllä ihanasti saat tuntemaan, että eihän niissä mitään vikaa ollutkaan:)

Paula, kiitos:) Ohjeet laitettu vähän niin kuin sinnepäin...

Yaelian, itsekin olen enemmän naurista käyttänyt ja ihan raakana pistellyt naamariin kun on niin hyvää. Lanttu on kyllä myös ihan
hyvää raakana.

HaLo, kiitos! Kuten myös:) Sipsit katos aika nopeasti parempiin suihin...