tiistai 13. joulukuuta 2011

Herkkupallerot idätetystä tattarista


Nämä oli tarkoitus tehdä vain tattarista. Massa oli ennen pyöritystä vain vähän liian kuivaa, niin laitoin kaksi lusikallista mantelivoita sekaan, niin johan pystyi näppärästi pyörittään. Hunaja olisi ajanut varmaan saman asian.

Laitan ohjetta myöhemmin.

On ollut niin kiirusta, kun nettikauppaan on tullut niin paljon uusia tuotteita, että aika on mennyt niitä päivittäessä. Lumihangessa on tullut maattua ja kuvia räpsittyä samalla kun pienin mies huutanut pää punaisena, että pitäisi just silloin syliin päästä;) Yli tuhat kiloa tuli viikonlopun aikana kannettua tavaraakin varastoon...vähän ihmettelinkin mistä paikat on kipeänä. Hommaa on piisannut, mutta nautin siitä:)

Oletko muuten tutustunut jo laadukkaisiin Bio King- tuotteisiin? Meillä on kampanja heidän tuotteisiinsa liittyen eli osta 5 Bio King-tuotetta nin kaupantekijäisiksi tulee pakastekuivattu vadelmapussi 40g.

Idean palloihin sain Kate Woodin kirjasta Raw Magic. 
Hänen kirjoissaa käytetään paljon idätettyjä viljoja. Voin laittaa hänen alkuperäisen reseptin tähän, jonka tein paljon pienemmässä mittakaavassa.

1 3/4 kuppia kaakaovoita sulatettuna
2 kuppia mesquitejauhetta. Varastossa on, mutta kun ei saa sitä myydä.
1 1/2 kuppia kaakaojauhetta (laitoin osan carobjauhetta)
1/3 kuppia xylitolia
3 kuppia idätettyä tattaria (liotin 4-5 tuntia ja annoin kipossa itää pari päivää ja huuhtelin kerran päivässä).
1 1/2 kuppia rusinoita
1 1/4 kuppia kuorittuja hampunsiemeniä

Laitoin vielä mukaan kanelia, appelsiiniaromia ja sen 2 rkl mantelivoita.  Tein massan yleiskoneen kipossa. Aluksi tuli vähän liian kuivaa, mutta mantelivoi korjasi asian. En laittanut mesquitea ja xylitolia niin paljon kuin ohjeessa laitetaan.

Idätetty tattari sopi tosi hyvin näihin. Ihanasti rouskuivat hampaissa.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Herkulliset pallerot;vähän tuontapaisia olen itsekin tehnyt.
Ja ihana jouluinen banneri pikkutontuilla!

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, sinä se jaksat aina ilahduttaa kommenteillasi:)Kiitos, laitoin vähän vanhoja pikkupeikkojen valokuvia banneriin.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs mesquiten myymisessä on esteenä? Olenkin ihmetellyt, ettei sitä suomesta saa...

Kaisu kirjoitti...

Anonyymi, se katsotaan uuselintarvikkeeksi niin kuin Yacon. Tarkistin asian Eviralta ja sitä ei vielä ainakaan saa myydä Suomessa. Steviaa toki saa jo myydä.

http://www.evira.fi/portal/31350