keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pientä naposteltavaa kurpitsansiemenistä


Mies tykkää napostella aina jotakin, niin teinpäs purkillisen tällaisia. Kohta on purkki tyhjä, joten oletettavasti olivat hyviä:) Alkuperäisen ohjeen olen napannut jostakin, jota sitä sovelsin omiin nimiin.

- Iso läjä liotettuja (6h) kurpitsansiemeniä, jotka annoin vähän aikaa kuivahtaa siivilässä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl nokkosrouhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1tl sipulijauhetta
- 1tl fenkolinsiemeniä (laitoinkohan rouhittuna...vai ollenkaan...ei muista)
- Merisuolaa sopivasti

Sekoitin kaikki kulhossa ja levitin kuivurin tasoille. Kuivatin muutaman tunnin 41 asteessa kunnes siemenet olivat rapsakoita.


6 kommenttia:

Katja Kokko kirjoitti...

Jes, juuri ostin eilen kilon Sonnetorin kurpitsansiemeniä ja ajattelin liottaa koko satsin, tehdä mausteseoksen ja heittää kuivuriin! Kiitos siis inspiraatiosta :)

Kaisu kirjoitti...

Katja, kurpitsansiemeniä tule jostakin syystä käytettyä harvemmin, vaikka ne sopisivat ihan hyvin kaikkeen raakailuun. Nämä oli kuitenkin niin simppeli tehdä, että taidan tehdä miehelle satsin kohta taas uudestaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Kaapissa polttelee kurpitsansiemenet. :) Tää vaikuttaa tosi kivalta naposteltavalta. Näitä voisi varmaan varovasti paahtaa uunissakin, kun ei tuota kuivuria ole...

-Leena

Kaisu kirjoitti...

Leena, onnistuu varmaan uunissakin vallan mainosti:)

Tykkään itse tällaisista helpoista ohjeista.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavasti onnistui uunissakin, jopa kaasu-uunissa! Tosi hyviä tuli, kiitokset ohjeesta.

-Leena

Kaisu kirjoitti...

Leena, hienoa! Ollapas vaan hyvä:)