tiistai 17. tammikuuta 2012

Gojikakku


Tämä kakku on siitä mukava, että siinä ei ole yhtään pähkinöitä - mantelia kylläkin. Otin ohjeen kirjasta Raw Magic. Pienensin ohjetta reilulla kädellä ja suurpiirteisesti. Tämä ei kyllä minun suussani maistunut hyvälle. Mies kyllä söi innoissaan eka päivänä, mutta seuraavana päivänä ei kuulemma enää maistunut hyvälle.

Nätin värinen kakusta kuitenkin tuli.

Pohja:
1 1/4 kuppia gojimarjoja
1 1/4 kuppia kauraa jauhettuna (laitoin hirssijauhoja)
1 1/4 kuppia lucumaa
puoli kuppia vettä

Täyte:

2 kuppia gojimarjoja liotettuna
3/4 kuppia kaakaovoita sulatettuna
3 avokadoa (laitoin mantelipyreetä)
1 kuppi mesquitejauhetta (varastossa on, ei saa myydä)
2 sitruunan puristettua mehua
3 rkl agavea
1 kuppi vettä
(laitoin vielä psylliumia 1 rkl)

Pohjan ainekset surruuttelin yleiskoneessa sekaisin. Täytteen sitten Bulletissani. En tiedä olisiko mesquite maistunut paremmalta avokadon kanssa, mutta kun ei ollut, niin korvasin sen mantelipyreellä. Toki cashewpähkinöistä olisi voinut käyttää, mutta en halunnut. Pohjassa maistui liikaa lucuma ja täytteessä mesquite. Ei hyvä. Panin muistaakseni vähemmän niitä kuin ohjeessa, mutta liikaa siltikin.


5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nätti kakku! Gojit eivät ole oikein maistuneet minulle, mutta nyt näin luomumarketissa gojeja irtopainossa,maistoin yhden ,eikä se niin paha ollutkaan.Mutta itse kyllä käyttäisin muita marjoja raakakakkuun.Mitä tuohon tuli gojijen ja manteleiden lisäksi?

-Angel- kirjoitti...

Todella kaunis! Olen itsekin innostunut tekemään herkkuja viime aikoina, on ihanaa kun tietää, että voi hyvällä omatunnolla popsia.. :)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kiitos. Kakku oli tosiaan ihan nätti, mutta se maku meni noilla jauheilla ihan pilalle... Tykkään kovasti gojimarjoista paljaaltaan, mutta eipähän tarvi kakkuja niistä enää tehdä;)Tai sitten suivaantuneena yritän uudestaan :)

Angel, kiitos. Mukava kuulla, että olet innostunut:) Itse olen vähän niin ku hyytynyt...Noh, inspiraatiota odotellessa:)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu joskus, että raakaherkut onnistuu silloin parhaiten, kun ne tekee vaan omasta inspiraatiosta. Useimmat epäonnistumiset on tulleet kun on jonkun toisen ohjeella alkanut tekemään, erikoista kyllä! Olsivatko nämä "elävät" raaka-aineet sitten yksi syy, että lopputulos voi itsellä olla niin toisenlainen. Useimmiten muokkailen ohjeita omalla fiiliksellä.. -Anna

Kaisu kirjoitti...

Anna, näin se monesti on:) Itsekin usein katson jotain ohjetta ja muokkailen sitä omien mieltymysten mukaan. Tässä ohjeessa alunperinkin olin vähän epäluuloinen noita jauheita kohtaan, joten seuraavalla kerralla voin tehdä tätä ja jättää ne pois.