maanantai 9. tammikuuta 2012

Helppo gluteeniton leipä

Luomu ruisleipä taikinajuureen tehtynä on vallan hyvää, mutta vatsa ei tahdo kestää. Maksimissaan 1 tai 2 palaa kärsii syödä jos sitäkään. Ei sitä leipää nyt joka päivä tule syötyä, mutta silloin tällöin kuitenkin.

Kokeilin tällaista leipää, eikä vatsa tykännyt huonoa ollenkaan. Tämä meni leivästä hyvin ja päälle laitoin salaattia, paprikaa, kurkkua ja tilliä. Kaksi palaa kärsi syödä oli sen verran tuhtia ja täyttävää.  Leivän ohjeen olen napannut täältä.

5 dl manteleista jauhettua jauhoa
1/2 tl vajaa suolaa
1/2 tl soodaa
3 luomu munaa
1 rkl agavea tai hunajaa
1/2 tl omenasiiderietikkaa

Jauheet sekaisin. Munien sekaan vispasin hunajan ja etikan. Yhdistin kuivat/märät ja laitoin voideltuun pyöreään vuokaan 150 asteeseen 40-45 minuutiksi.



Ei kommentteja: