keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kasvispiirakka avokadotäytteellä


Tämän olen tehnyt jo pari kuukautta sitten. Ohjeen voin laittaa myöhemmin. Pohja on uunissa tehty, mutta täyte on sitten raaka. Komiat ja nahistuneet persiljat koristeena;)

Blogin päivityksetkin ovat vähän hidastuneet, koska nettikaupassa on kiitettävästi ollut hommia. Sehän on tietenkin vain hyvä asia:) Mutta eiköhän se tästä taas lähde. Hapankaalikokeiluja olen tehnyt  tässä marras-joulukuun aikana, joten niistäkin varmaan postaus tulee lähiaikoina. Kyllä olin muikeana, kun sain syödä itse tehtyä punajuuri-hapankaalta:)

Avokadotäyte on otettu kirjasta Kasvissyöjän Ruutukokki.

3 avokadoa
2-3 rkl sitruunamehua
1 tlk maitorahkaa tai kasviskermaa (laitoinkohan mantelipyreetä muistaakseni)
1/2 dl-1 dl hienonnettua persiljaa
valkosipulia (vieläkään en osaa käyttää..)
ripaus sambal oelek-maustetta (laitoin jotain muuta)
2-3 tl rakuunaa
suolaa ja italialaista salaattimaustetta

Pohja on uunissa tehty. En muista enää sitä, mutta kokeilin tässä yksi päivä jauhetuista manteleista tehtyä pohjaa ja oli todella hyvä. Päällä minulla oli tomaattipohjainen täyte, joka myös uunissa paistettiin. Sen kanssa pohja sopi loistavasti. Vähän jännittyneenä maistelin eka palaa, kun ajattelin, että manteli tulee läpi. Eipä kuitenkaan tullut ja maistui niin hirmu hyvälle. Mieskin oikein kehu:)

4 dl manteleista jauhettua jauhoa noin
suolaa sopivasti
2-3 dl raastettua palsternakkaa
2 rkl kookosöljyä sulatettuna

Se oli siinä. Kaikki sekaisin ja piirakkavuokaan. Paistoin uunissa (175) sopivan aikaa.





7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva kun kauppa käy.Nyt jään odottelemaan hapankaalin ohjetta,sillä olen jo jonkun aikaa suunnitellut sellaisen tekemistä.

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, itse haalin kaikki mahdolliset ohjeet jä vähän yhdistelin sieltä täältä. Jemmassa on kuitenkin pari hyvää ohjetta, jotka laitan myöhemmin jakoon:)

ajatus83 kirjoitti...

Nams, nams! Näyttääpä ja kuulostaapa hyvältä! Vielä kun pääsisi tuollaista tekemään ja maistamaankin... :)

Kaisu kirjoitti...

ajatus83, kyllä tätä söi:) Avokado ei ole vain lempparini jos se yhtään maistuu läpi. Suklaamoussessa ja pehmiksissä tykkään enemmän avokadosta, kun maun saa kunnolla peitettyä.

Muu poppoo kyllä söi ihan mukisematta piirakan:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kokeilin eilen tehdä tätä piirakkaa mutta en oikein onnistunut pohjan tekemisessä. Mulla oli mantelit rouhittu, palsterrnakka revitty ja kookosöljyä mutta tämä kaikki tarttui kiinni täysii vuokaan ja sitten se meni ihan murusiksi. Aivan Megahyvää mutta kaavin siis vuoasta murusia. En mitenkään saanut sitä pysymään edes vähän kasassa. Mitäköhän tein väärin ?

Kaisu kirjoitti...

Anonyymi, hmmm. Mietin juuri miten taikinan tein. Jauhoin mantelit hienoksi jauhoksi, palsternakan raastoin kevyeksi ja hennoksi raasteeksi (pienellä terällä). Laitoin ne yleiskoneen kippoon ja lisäsin kookosöljyn. Sekoitin niin kauan,että tuli takinaksi. Vuoan myös voitelin. Taikina ei minulla tarttunut mitenkään erityisesti. Hyvin sain leikattua palasia...

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos. Täytyypi kokeilla uudestaan. Oli nimittäin hyvää vaikkei pysynyt kasassa :)