torstai 12. tammikuuta 2012

Runebergintorttu kahdella tapaa


Ylhäällä olvet tortut ovat uunissa tehty, mutta täällä on  raakaversio.
Voin laittaa uunissa tehtyjen torttujen ohjeen vähän myöhemmin.

Runebergintortut uunissa

2,5 dl manteleista jauhettua jauhoa (laitoin myös osaksi hirssijauhoa)
2 munaa
0,5 dl ksylitolia (hunajaa, agavea jos haluaa)
1/2 tl omenasiiderietikkaa
3/4 dl kookoskermaa
3 pientä aprikoosinsydäntä (jauhoin)
2 rkl psylliumjauhetta
kardemummaa vähän
ripaus suolaa

Sekoitin märät keskenään ja sekoitin ne kuivien kanssa tasaiseksi. Uunissa paistoin 150 asteessa 30 minuuttia noin.

Kostutin vedellä ja rommiaromilla tehdyllä seoksella. Olivat parhaimmillaan seuraavana päivänä hieman kostuneina.


Ei kommentteja: