sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pienet banoffee-leivokset raakana


Sisko sattui olemaan meillä juuri kun tein näitä. Annoin hänen maistaa vähän täytettä ja hänen piti ottaa ohje ylös ja kiiruhtaa kotiin tekemään näitä;) Täyte on todella makoisa ja toffeemainen.

Pohja:

1,5 dl manteleita
1/4 dl palmusokeria (taatelit käy vallan mainiosti, mutta tein tällä kertaa näin)
1 tl kookosöljyä

Täyte:

4 medjool taatelia (vähempikin voi riittää)
3 rkl ihanaista mantelipyreetä
3 rkl sulatettua kookosöljyä
1-2 tl vaahterasiirappia
1 tl lucumaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
1tl soijalesitiiniä
vettä
Huom! Unohdin laittaa psylliumia, mutta sitä puoli teelusikallista varmaan riittäisi.

Kaikki täytteen ainekset lesitiiniä, kookosöljyä ja psylliumia lukuunottamatta sekaisin. Lopuksi myös ne. Ihanan pehmeä ja samettinen massa lusikoidaan pohjien päälle. Käytin leivoksia pakkasessa, jotta sain nopeammin kovemman massan ja pystyin ottamaan valokuvan.

Päällä cashewkermaa.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olivatkin hyviä, mieskin söi innoissaan :)

Pipsa

Paula kirjoitti...

Malttamattomana jään odottelemaan ohjetta. Onhan banoffee leivontablogien hitti!

Okriina kirjoitti...

Oi hitsit, näitä täytyy kokeilla ehdottomasti! En kyllä ole oikean banoffeen ystävä, mutta tiedän jo ohjeen perusteella, että näistä tulen tykkäämään :)

Kaisu kirjoitti...

Pipsa, hyvä juttu. Meillä ei tainnut mies keretä maistaa;)

Paula, ohjeen jo rustasinkin:)Alkuperäinen banoffee tuntuu hirmu ällömakealta, mutta tätähän syö ihan mielellään.

Okriina, hyviä olivat! Pohja kaipaa mielestäni vähän fiksausta, kun tein tavallaan tyylillä "mistä aita on matalin".

Paula kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, näyttää hyvältä. Sitä alkuperäistä banoffeeta en ole koskaan maistanut, mutta tosiaankin se vaikuttaa erittäin makealta. Mukavaa kun tulit lukijaksi. Sinä oletkin jo blogilistallani :)

Kaisu kirjoitti...

Paula, olepas hyvä:) Itsekään en ole alkuperäistä maistanut, mutta kyllä tämäkin riittää. Sinulla oli kivoja ohjeita, joten tulen visiitille uudestaan:)