torstai 29. maaliskuuta 2012

Carobsuklaa 2 ja 3

Innostuin kokeileen taas carobsuklaataa. Mulberi-carobsuklaa oli mielestäni todella hyvää. Mansikkainen versio oli hieman tujumpi (laitoin carobia ehkä liikaa) ja kirpakkaampi. Näihin ei tarkoituksella tulee mitä makeutusainetta. Lucuma ja carob antavat makeutta ihan tarpeeksi.

Mansikkainen tuju ja kirpakka carobsuklaa

1 dl kookosöljyä ( reilu )
3 rkl carobjauhetta
1rkl lucumaa
1tl aitoa vaniljaa
1 tl soijalesitiiniä
pakastekuivattuja mansikoita


Herkullisen pehmeä mulberry-carobsuklaa

1 dl sulatettua kookosöljyä
1 rkl lucumaa
2 rkl carobia
1tl vaniljaa
1tl tocoa
mulberinmarjoja

Lisäsin sulatettuun kookosöljyyn muut aineet ja sekoittelin tasaiseksi.Jääkaappiin tekeytymään.


Carobsuklaataa löytyy myös Yaelianilta

 

Kiitos myös kaikista ihanista ja hauskoista kommenteista Carobsuklaaseen ja arvontaan liittyen. Siellä oli paljon "tuttuja" ihmisiäkin:) Tuntuu mukavalta saada positiivisia kommentteja myös nettikauppamme kautta tilanneilta. Aina ei kaikki putkeen mene nettikaupassammekaan vaikka kuinka yrittäisin olla hirmu tarkka. Kiitos kuitenkin teille, että olette kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä.

Heidin kommentti myös jäi mieleen. Hieno saavutus 40kg! Erika kirjoitti, josko laittasin enemmän arkiruokareseptejä. Arkiruokareseptit ovat kyllä meillä mitä sattuu. Yritän arkisin hoitaa ruokapuolen kaiken muun kiireen keskellä mahdollisiman vähällä vaivalla. Se on yleensä Kvinoa, tattaripastaa, bataattikeittoa, linssikeittoa, kalakeittoa, tattarinuudeleita ym. Joitakin reseptejä olen tänne laittanutkin, mutta niissä ei tosiaan ole kehumista. Kattilallinen kvinoa ja höyrytettyä partsakaalia, niin siinäpä se parin päivän ruokalista onkin. Eipä sitä tiedä jos tässä vähän ryhdistäydyn ja kehtaan ottaa arkiruokatekeleistäni kuvia;)

Alla on simppelisti tattarinuudelia, hamppuöljyä, balsamietikkaa, merisuolaa, mustapippuria, salaattia ym.


6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Aika ihanan näköiset nuo suklaasi:) Ja sobanuudelit on herkkuani,nami!

Paula kirjoitti...

Heh! Olemme tosi samoilla linjoilla arkiruuan kanssa. Meillä hyvin yleinen ruoka on höyrytetty parsakaali pavuilla tai aivan yksinkertainen linssikeitto tms. Hävettää suorastaan näin syömisiin keskittyvänä bloggaajana :/

Pakastekuivatut mansikat kuulostaa ihanalta suklaan kaverina!

Mustikkatyttö kirjoitti...

Nams, mitä kuvia! Taidanpa tehdä itsekin carobsuklaata.

Ihan arkiset ruokajutut voivat toisista olla kiinnostavia kuulla, ainakin minusta.

Meilläkään ei usein ole mitään kovin monimutkaisia juttuja. Parsakaalia menee muuten täälläkin päin kiitettävästi.:)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, mulberisuklaa oli todella onnistunut! Nuudelit menee täälläkin sujuvasti alas:)

Paula, sanos muuta;) Pidän aika matalaa profiilia näiden arkisyömisten kanssa. Itse asiassa meillä kyllä 7 päivää viikossa syödään arkiruokaa. Tykkään kyllä kokeilla näitä raakajuttuja, mutta toisaalta, olen aika surkea kokki ja laiskakin vielä;)

Mustikkatyttö, olin yllättynyt kuinka pehmeä maku mulberisuklaaseen tuli. Olen tottunut, että carob antaa välillä vähän tujun maun.

Sinun viimeisintä postausta ei näkynytkään, liekkö bloggeri kadottanut....?

Okriina kirjoitti...

Ihanan näköinen rakenne noissa carob-herkuissa. Meilläkin on carobia kulunut taas runsain mitoin viime aikoina, kun olen pitänyt taukoa suklaan syömisessä.

Kaisu kirjoitti...

Okriina samma här! Tekee hyvää pitää välillä taukoja ettei aivan överiksi mene:)