sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Huh hah hei...kekkerit kunnialla läpi!


Itse tekemiäni feta-pestohyrriä, juustosarvia ja feta-siemensalaatti. Äitini tekemä maankuulu lohipitsa ja Eeva-tädin tekemät rieskarullat ja juustosarvet täytteellä.


Tiramisukakku, mansikkakakku, ätini tekemät kuivakakut, minun tekemät suklaaviipaleet, takana vielä äitini tekemä ihana kääretorttu kreemitäytteellä.

Tiramisu ja mansikkakakku ovat gluteenittomia ja tehty täyssokeriin.
Voin laitta tiramisun ohjetta myöhemmin. Mansikkakakun välissä oli mansikkahilloa, kermaa, pakastekuivattuja mansikoita, appelsiinihiutaleita.  Päällä myös pakastekuivattuja mansikoita ja mustikoita.

Tiramisu

Pohja gluteeniton kaakao täytekakkupohja. Muistaakseni tein 7 munan.Alkuperäinen ohje kirjasta Suosituimmat Kotileivonnaiset ja kirjoittajana Heli Bergius.

Täyte:

150g mascarpone-juustoa
3/4dl tomusokeria (käytin osaksi jauhettua ksylitolia)
3 mantelilikööriä (kiehautin alkoholin pois)
2 dl kuohukermaa

Kostutus:

1 1/2 dl maitoa
2 rkl täysruokosokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl vahvaa kahvia

Koristeluun kaakaojauhetta. Kakussa olevaan vuosilukuun sisältyy pieni sisäpiirin vitsi. Se kuvaa miehen sisäistä ikää.


Voi laittaa raakalaisen vadelmajuustokakulle ohjeen myöhemmin. Oli mielestäni tosi hyvää.  Tässä pöydässä oli tarjolla kaikkea vähän erikoisempaa.

Ihana vadelma-suklaajuustokakku

Pohja:

3 dl manteleita
3dl vajaa taateleita
ripaus suolaa

Yleiskoneen kipossa ensin mantelit murustetaan. Sitten muut mukaan ja massa taikinapalloksi.

Täyte:

5 dl cashewpähkinöitä
1-2 rkl hunajaa tai agavea
1 dl yhteensä kaakaovoita ja kookosöljyä sulatettuna. Enemmän kuitenkin kaakaovoita.
1 tl aitoa vaniljaa
2 rkl situunamehua
1 rkl soijalesitiiniä

Nyt tein niin, että jauhoin eka pähkinät bulletissa jauhoksi. Täytettä oli sen verran paljon, että en alkanut bulletin kanssa räpiköimään vaan siirsin jauhetut pähkinät suurempaan blenderiini.  Lisäsilin agaven, vaniljan, sitruunamehun sekaan. Lopuksi surruuttelin lesitiinin ja kaakaovoin ja kookosöljyn.

Pohjan päälle pakastekuivatut vadelmat ja täyte päälle. Jääkaappiin tekeytyyn yön yli.

Kuorrutus:

1dl kookosvoita pehmennettynä
1-2 rkl agavea, hunajaa
2-3 rkl raaka kaakaojauhetta

Kaikki sekaisin ja seos levitetään kovettuneen täytteen päälle.

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Hyvältä näyttää :). Onnea sankarille!

Yaelian kirjoitti...

Herkullisen näköiset tarjottavat! ja onnittelut !

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Tanja:) Töppösetkin olivat mieluiset!

Yaelian kiitos myös sinulle. Onneksi täti ja äitini hieman auttoi leipomuksissa. Anoppi lisäksi teki kunnon sopan, joka myös vieraille maistui.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanan näköiset juhlapöydät ja vielä erikoisemmat herkut eri pöydässä, hauska. Harvemmin kommentoin mitään, mut nyt täytyi. Olen käynyt blogiasi vilkuilemassa aina silloin tällöin.

Kaisu kirjoitti...

Anonyymi kiitos. Kyllä sen kuitenkin huomasi, että perinteiset tarjottavat menevät kaupaksi paremmin. Halusin kuitenkin laittaa "allergisillekin" hieman enemmän vaihtoehtoja. Siskoni oli ainakin innoissaan, kun oli niin paljon gluteenitonta tarjolla:)