keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Aamun aloitus vehnäorasdrinksulla

Kevät on aina sitä aikaa, kun itsekin herää henkiin ja alkaa häärätä enemmän siemenien ja versojen kanssa. Nyt on pöydällä kasvamassa valkolupiinia, tomaatin-ja kurkuntaimia, pinaattia, paprikaa ja vehnäorasta.
Vehnäorasta olen kasvattanut vehnänjyvistä. Kuvassa sato leikattu ensimmäisen kerran. Aamulla vehnäorasmyllyllä puristin mehun talteen ja juotin koko poppoolle ennen aamupalaa. Lapsille tietenkin ihan pienen määrän. Vehnäoraan pystyy pureskeleen ihan suussakin ja sylkemään kuidun pois.

Vehnäorasta on myös verkkokaupassamme myytävänä kotimaisena ja luomuna. Olen todella iloinen, että sain myyntiin vehnäorasta ennen kaikkea kotimaisena. Ulkomaisena en jostakin syystä halua sitä myydä. Sama on siitepölyrakeilla. Haluan, että ne ovat kotimaisia.


Ei kommentteja: