torstai 5. huhtikuuta 2012

Lakritsifudge


Ohjeen nappasin Erica Palmcrantzin kirjasta, kun oli niin helppo. Jauhoin lakritsinjuurta pienemmäksi bulletillani. Ennen bullettiin laittoa pienin paljon juurta käsin. Lopputulos ei kuitenkaan ollut täysin pulverimainen. Koostumus oli ihana, mutta maku jäi vähän laimeaksi. Laitoin reilummin lakritsinjuurijauhetta, mutta ei auttanut. Lienee anis olisi antanut vahvemman maun.

3 dl pekaanipähkinöitä
4rkl hunajaa (laitoin hieman vähemmän)
3 tl lakritsijauhetta tai 1 rkl lakritsinjuurijauhetta

Ensin pekaanit yleiskoneessa murumaiseksi, sitten loput sekaan. Laitoin vain lautaselle massan ja jääkaappiin pariksi tunniksi. Sitten muotoilin sieviä paloja siitä.

Oikein hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuota voisi kokeilla joskus,ja tästä muistin,että minullahan on tuo kirja;D
Oikein ihanaa pääsiäistä Peikkolan väelle!

Paula kirjoitti...

minäkin yrittelin jauhaa lakritsanjuurta teholeikkurillani, mutta se olikin katastrofi. Tuli niin hirmu pölypilvi, että kehkopöhö meinasi iskeä! Ja meteli oli kova..siltikin jäi paloiksi suurin osa kun en uskaltanut jatkaa. Ja kolo terässä :/

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, lainasin siskolta tuon kirjan ja kiinnitin huomiota heti tähän helppoon ohjeeseen:)

Paula, laitoin lakritsinjuurta paljon pienemmäksi ennen kuin laitoin bullettiin. Ajattelin ettei terä tosiaan kestä isoina paloina juurta. En tiedä pienitkö sinä juurta reippaasti? Itse sain melko jauhemaiseksi, mutta en aivan pulverimaiseksi kuin olisin halunnut. Voi kurjuus, toivottavasti terä ei mennyt aiva pilall:(

Paula kirjoitti...

Niin, minun lakritsani oli jo valmiiksi rouhemaista, mutta tosi kovia paloja. Pitäisi löytää valmista lakritsajauhetta, vinkkiä saa antaa :)

Kaisu kirjoitti...

Paula, minä jo vähän häjissäni ajattelin, että olin antanut neuvoja miten hajottaa blenderi;) Meilläkin on myytävänä sekä rouhetta ja kokonaisia tankoja. Urtekramin rouhemaisessa lakritsinjuuressa ei kuitenkaan ole kovia paloja. En vain raskinut ottaa varastosta pakettia, kun oli tuota tankoakin kaapissa. Anisjauhetta olen kuitenkin käyttänyt paljon lakritsijutuissa.

Paula kirjoitti...

Ei hättää Kaisu! Ihan oma-aloitteisesti olin konettani hajottamassa. Nuo lakritsani on tosiaan muualta ostettuja.
Vastikään muuten tilasin sinulta ja mukava valikoima oli! Seuraavaksi kokeilen aniksen kanssa.

Kaisu kirjoitti...

Paula, no hyvä:) Jotenkin ajattelinkin, että se oli sinun tilauksesi. Pitääpä pakata huolella:)

Maija Haavisto kirjoitti...

Minusta lakritsilla saa parhaat tulokset kun uuttaa sitä kuumaan veteen ja sitten vaikka keittää kasaan. Ei tietysti ole raw, mutta sitä käytetään niin vähän, että eri asia, onko sillä väliä...

Kaisu kirjoitti...

Maija, joskus olen hauduttanut lakritsinjuurta vedessä ja laittanut johokin tekeleeseeni. En muista mikä oli lopputulos, mutta kiitos muistutuksesta, voisin joskus kokeilla uudestaan:)