perjantai 11. toukokuuta 2012

Chia-suklaamuffinsit

Näihin sain idean tältä sivustolta. 

Itse tein näillä aineilla:

2 rkl kookosjauhoa
2 rkl mesquitejauhetta (varastossa, mutta ei myynnissä nettikaupassa. Laki kieltää)
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl chiasiemeniä
1 tl vajaa leivinjauhetta
pikkasen ruokasoodaa
2 luomumunaa
0,5 dl reilu kauramaitoa tai kookosmaitoa
0,5 dl noin ksylitolia

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää munat ja maito. Sekoita niin, että kaikki menee tasaiseksi. Paista noin 175 asteessa 20 minuuttia.



5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Käytän melkein joka päivä chia-siemeniä(aamulla,hedelmien kanssa) mutta leivontaan en ole koskaan kokeillut.Voisi joskus kokeilla..

Paula kirjoitti...

Minäkin mietin, että jospa käyttäisin chiaa leivontaan. Mutta en tiennyt, että miten sen hyödyllisyys säilyy paistettuna.
Ehkäpä kuitenkin parempi käyttää paistettuna kuin ollenkaan. Toki laitan välillä raakapuurojen sekaan, mutta pieniä määriä vain, kun olen ollut huomaavinani, että sitä hieman vierastetaan.

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, minäkin käytän chiansiemeniä yleensä aamupuuron seassa, mutta leivonnassa ensimmäisen kerran. Mukavasti raksui hampaissa:)

Paula, mieluummin käytän chiansiemeniä raakana, mutta ohje oli niin kiva, että piti kokeilla:) Lapset tykkäävät meillä hirveästi raakalaisesta chiapuurosta!

Anonyymi kirjoitti...

laitoin kysymyksen jo kerran mutta hävisi... Eli voisiko stevialla korvata xylitolin? Vähemmän? Haluaisin kokeilla steviaa muffareissa ja etsin hyvää ohjetta... Terv ingrid

Kaisu kirjoitti...

Stevia kyllä sopii leivontaan, mutta itse en jostakin syystä ole sitä hirveästi käyttänyt. Alkuperäisessä ohjeessa vaihtoehtoina oli palmusokeri, täysruokosokeria ja ksylitoli. Pitänee jossakin vaiheessa kuitenkin kokeilla niin tietää sitten miten käyttäytyy.