sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kuusenkerkkäsiirappia ilman keittämistä

Viime vuonna tein myös kuusenkerkkäsiirappia. Yksi vuosi myös mies teki kuusenkerkkäsiirappia kattilassa keitellen. Tämä olikin vähän simppelimpi ohje. Viime vuonna tein siirappia kokonaisista kuusenkerkistä, mutta Frantsilan ohjeessa kehoitettiin tehosekoittamaan kerkät.

Kuusenkerkkäsiirappi Frantsilan mukaan:

1 osa kuusenkerkkiä
1 osa täysruokosokeria

Tehosekoita kuusenkerkät. Laita lasipurkkiin vuorotellen kerroksittain 1/2 cm kerkkiä ja 1/2 cm sokeria. Aseta purkki lämpimälle ikkunalle ja peitä pyyhkeellä, jonka kiinnität kumilenkillä. Anna muhia 4-5 vrk, jonka jälkeen voi purkista valutella siirappia. Siivilöi liemi tai käytä sellaisenaan. Säilyy jääkaapissa, voi myös pakastaa.

Pieni kuva kukkapenkistäni. Kultatyräkki ja arovuokko alkavat ensimmäisenä aina komeasti kukkimaan. Takana häämöttää vihdoin ja viimein saamani pieni kasvihuone, jota mies kokosi viikon. Aina kun kävelin ohi, mies huikkasi, että puolessa välissä ollaan:) Ohjeet meinasivat olla aika kötyset. Kasvihuone on ostettu ulkomailta, niin hintakaan ei niin suolainen ollut.
3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ai sitä voi tehdä näinkin kätevästi!!

Diana Marks kirjoitti...

great photo!

Do you want to follow each other on Bloglovin? Follow me and I will follow you back with pleasure. Just let me know in the comments ;)

LA By Diana Live Magazine

Kaisu kirjoitti...

Paula, jo vain:) Tykkään tehdä asiat mahdollisimman simppelisti.