keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Voikukkasiirappi

Kirjastosta on ollut lainassa jo hyvän aikaa myös Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirja. Sieltä nappasin voikukkasiirapin ohjeen.

1 osa voikukkia
3 osaa vettä
tummaa sokeria tai hunajaa (käytin palmusokeria)

Kuumenna vesi ja voikukat kattilassa hitaasti kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä itsekseen useita tunteja ja purista voikukat pois. Anna jäljellä jääneen liuoksen hautua pienellä lämmöllä ilman kantta, jotta liika neste haihtuu pois. Kun liuosta jäljellä 1/10, lisää nestemäärään nähden samanverran palmusokeria tai kaksinkertainen määrä hunajaa ja anna sulaa. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Spelttimannapuuron seassa  mango-omenapyreetä, appelsiinihiutaleita, banaanihiutaleita ja päällä mulbereita, pakastekuivattuja vadelmia, kuivattuja tyrnejä ja voikukkasiirappia.


4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Maistuiko tuossa joku erityinen maku? Pitääkin katsoa mistä kukista täällä voisi tehdä siirappia...

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, hyvää se ainakin oli:) En tiedä sitten maistuiko siinä palmusokeri eniten...

Outi Rinne kirjoitti...

Ostin viime kesänä VIrosta voikukkasiirappia. Hyvää oli ja ehkä pikkuisen maistui voikukalle. Siellä oli ekokaupoissa paljon muitakin voikukkaa sisältäviä tuotteita.

Kaisu kirjoitti...

Outi, se on jännä aina kokeilla kaikenlaista! Varsinkin näistä takapihalta löytyvistä aineksista. Maistoin lientä ennen sokerin lisäämistä ja maistui tujulta voikukalta, mutta sokerihan sitä pehmitti kivasti.

Mitähän sitä vielä kokeilisi..:)