sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Minttu-suklaakakku raw

Okriina postasi jokin aika sitten herkullisen näköisen suklaa-minttukakun. Tein kakun hieman toisenlaisella ohjeella (laiskan kokin versio), vaikka luulen, että Okriinan ohje on vieläkin herkullisempi:). Jossakin vaiheessa varmaan testaan prikulleen Okriinan ohjetta.

Mintutkin löytyivät kakkuun takapihalta. Olin unohtanut, että olin joitakin vuosia sitten istuttanut mansikkamaan laitamille minttua ja siellähän sitä oli edelleenkin.

Kuva meni vähän peffalleen, kun veitsi jätti ikävän reunuksen suklaakerrosta kakun päälle, enkä sitä kiiressäni huomannut (oli niin mahdottoman kiire syömään kakkua:))

Laitan tähän alkuperäisen ohjeen, joka on napattu kirjasta "The Everything Raw Food Recipe Book". Itse laitoin kaikkia aineita vähän sinnepäin.

Pohja:

1 kuppi (2,5dl) brasilianpähkinöitä
1 kuppi kookoshiutaleita
ripaus suolaa

Yleiskoneen kipossa sekaisin kaikki. Painellaan irtopohjavuokaan.

Täyte:

2 kuppia cashewpähkinöitä
1/2 kuppia kaakaovoita sulatettuna
4 rkl agavea tai hunajaa
1/2 tl vaniljauutetta (laitoin aitoa vaniljaa)
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl soijalesitiiniä
1/2 kuppia raakaa kaakaojauhetta
4 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/2 tl viherjauhetta
(psylliumjauhetta)

Tehosekoittimessa neljä ensimmäistä ainesosaa sekaisin tasaiseksi seokseksi. Lisää kookosöljy ja lesitiini.
Jaa seos kahteen osaan. Toiseen lisää kaakao ja kaada pohjan päälle. Toiseen osaan minttu ja viherjauhe. Kaada suklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Laitoin vielä psylliumjauhetta seokseen ennen kahteen osaan jakoa. Kakku olikin mielettömän hyvä rakenteeltaan ja hyvä leikatakin.


7 kommenttia:

Paula kirjoitti...

hyvän näköinenhän tuo kuva on!

Tilaus tuli jälleen supernopeasti perille. Kiitos ihanuuksista! Hirssi onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Ihan ensiksi testasin keittämällä puuroksi jakokeilut jatkuvat...

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

www.ttvehkalahti.blogspot.com

Kaisu kirjoitti...

Paula, kiitos!

Ollapas hyvä:) Hirssiä käytän itse aika paljon. Yleensä yhdessä kinoan kanssa keittelen tai sitten raakapuurona tattarin kanssa.

Teuvo, kiitos käynnistä ja hyvää kesää myös sinulle!

kte kirjoitti...

Ooh, no hyvän näköinenhän tuo on :))

Siis miten valmistat hirssistä raakapuuroa?

Kaisu kirjoitti...

Kte, kiitos! Kyllä kuva ihan jees on, mutta suklaisella veitsellä vetelin paloja niin itseäni jäi vähän kaivelemaan nuo ikävät rannut. Suuret on murheet meikäläiselläkin;)

Hirssiä olen laittanut tattarin ohella iltasella likoaan veteen ja aamulla surautellut marjojen/hedelmien kanssa puuroksi. Hirssit ja tattari pitää huuhdella hyvin ennen liotammista. Huuhtelen yleensä vielä aamusellakin sekä kylmällä että kuumalla vedellä.

kte kirjoitti...

Ok, kiitos vinkistä! Meneekin kokeiluun tuo raakapuurohommeli sekä hirssistä että tattarista. Jospa ne silleen maistuis vähän paremmilta kuin keitettynä ;) Niitä molempia kaapissa aina on, mutta en oikein ole osannut niitä käyttää, kun en vaan jotenkin tykkää mausta tai en oo osannut etsiä oikeanlaisia reseptejä niille.

Sara Järvi kirjoitti...

Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille.En löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Lähettäisitkö minulle viestiä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com