perjantai 10. elokuuta 2012

Synttäritarjoilua

 

Viime viikonloppuna juhlittiin miehen äidin 80-vuotis juhlia. Synttärit pidettiin meillä ja tarjoilu hoidettiin nyyttäriperiaatteella. Juhlapöytä notkuikin kaikenlaisia vieraiden tuomia herkkuja. Itse tein kermakakun, raaka suklaakakun ja suklaapalleroita.

Kermakakku oli tähän mennessä onnistunein minun tekemänä. Täyte oli todella hyvän makuista. Kakku menikin nopeasti parempiin suihin. Synttärisankari antoi luvan, että kakun saa aloittaa joku muu, sillä hän halusi nauttia ensin rauhasssa suolaisia paloja. Vieraiden lähdettyä hän ajatteli maistaa kakkua, mutta sehän oli ajat sitten jo loppunut. Hassusti kävi:) Voin laittaa kakun ohjetta myöhemmin.

Pohja:

5 munaa
1 3/4 dl perunajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

Kostutus laimennetellu appelsiinimehulla, luomu mansikkahilloa, (päälle ohut sipaisu kermaa), pakastekuivattuja mansikoita, appelsiinihiutaleita ja päällimmäiseksi vaniljakastiketta. Vaniljakastikkeen ohje tulee tässä:

2 1/2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoa
1 kanamuna
 1 rkl voita

Kuumenna sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä.

Suklaakakku on tehty Mea Salon ohjetta mukaillen, jote olen ennenkin tehnyt ja hyväksi havainnut. Tein kakun juhlia edeltävänä päivänä ja täytteen maku oli todella hyvä. En kuitenkaan ollut nyt aivan tyytyväinen kakun koostumukseen ja jostakin syystä makukaan ei mielestäni ollut niin hyvä seuraavana päivänä. Yleensä raakakakut ovat parhaimmillaan päivän kahden päästä valmistamisesta. Ehkä sooloilin täytteen ainesosien kanssa vähän liikaa ja lopputulos meni vähän sinnepäin.


 Näitä ihania palleroisia olen tehnyt ennenkin. Tuli pikkasen chiliä liikaa, mutta se ei ainakaan itseä haitannut. Nämä tein juhlia edeltävänä päivänä, mutta olisi melkein kannattanut tehdä pari kolme päivää aikaisemmin, koska silloin nämä olivat parhaimmillaan.


3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi mukava ajatus järjestää juhlat nyyttäriperiaatteella! Kenellekään ei tule liiaksi stressiä ja jo lähtökohtaisesti juhlista tulee rento mielikuva. Ihanasti kannoit oman kortesi kekoon.

Yaelian kirjoitti...

Nyyttäriperiaate on tosi hyvä juttu!Ja tosi nätit kakut olit tehnyt juhliin:)

Kaisu kirjoitti...

Paula, niin oli:) Sukulaiset varmaan ajatteli, että olisi helpointa juhlat järjestää nyyttäriperiaatteella, niin ei talon emännälle tule niin iso työ. Helpolla kyllä pääsin:) Tarjottavaa oli laidasta laitaan.

Yaelian, kiitos. Taidan tästä lähin järjestää enempi illanistujaisia nyyttäriperiaatteella. Oli niin kertakaikkisen näppärää.