sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Pinaatti-porkkanapiirakka


Olen tehnyt suolaista piirakkaa monesti tällä ohjeella ja hyvää on. Laitan ohjeen myös tähän alas. Porkkana antaa ihanaa makua pohjaan. Hirssijauho sopii myös täydellisesti ja maku on entistäkin ihanampi.

Täytteessä lisäksi takapihalta haettua pinaattia ja päällä samasta paikasta haettua oreganoa.

Pohja:

2 dl porkkanaa raastettuna (pienellä terällä) tai porkkanasosetta
75g voita
2dl jauhoja (tattari, kookos, manteli, hirssi,speltti tai mitä keksii)

Voi ja jauhot nypitään. Lisätään porkkanasose tai raaste. Jääkaappiin levähtään vähäksi aikaa.

Täyte:

1 purjo tai sipulia
1tlk luomu raejuustoa (ilmankin olen tehnyt ja on hyvää)
2 dl maitoa tai kauramaitoa
2 munaa
1/2 tl mustapippuria
1/2tl yrttisuolaa
1 tl yrttisekoitetta
Olen laittanut vaihdellen täytteeseen mukaan pinaattia, parsakaalia ja tomaattia.

Pohjaa paistetaan 10 min 225 asteessa. Sitten täyte päälle ja noin 40 minuuttia 200 asteessa.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tosi herkullisen näköinen piirakka:)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Yaelian, herkullista oli. Tämä on lasten ja meidän vanhempienkin lemppari piirakka!