perjantai 26. lokakuuta 2012

Kännykkä ekaluokkalaiselle?

Esikoinen alkoi puhumaan kännykästä heti koulujen alkamisen jälkeen. "Kun kaikilla kavereillakin on"-kommentti kuului monesti. Mielestäni lapsi ei tarvitse kännykkää vielä.

Posti toi heti elokuun alussa kortin, jossa oli muutama euro ilmaista puheaikaa. Laitoimme sen sivuun, kun ajattelin ettei meille kännykkää hommata ekaluokkalaiselle. Pari viikkoa sitten esikoinen alkoi höpöttää koko ajan siitä kännykästä. Ajattelimme miehen kanssa, että otetaan tuolta kaapista vanha kännykän romu johon ilmaisen kortin laitamme, niin voi esikoinenkin sanoa kavereillensa, että hälläkin on kännykkä. Viikon hän hössötti sen kanssa ja käski mummun soittaa hänelle kännykkään ja parin kaverin. Nyt kännykkä on saanut olla hyllyllä viikon ja esikoinen vähän niin kuin unohti sen, kun vihoin viimein sai sen ja pystyi sanomaan kavereille, että hälläkin on kännykkä.

Esikoisen puhuessa kännykkään se harva kerta, niin annan hänelle kortin taskuun. Itselläni on myös kännykässä tämä kortti. En kuitenkaan koe, että ekaluokkalainen tarvitsee vielä kännykkää mukaansa. Tiedän yleensä mihin ekaluokkalainen lähtee ja missä on. Joten kännykkä pysyy vielä hyllyllä pitkän aikaa.

Pelikonsoleja en ole myös hommannut kotiin. Esikoinen saa pelata tietokoneella maksimissaan tunnin, mutta ei joka päivä. En mielellään haluaisi antaa pelatakaan, mutta en tavallaan halua, että esikoinen jää aivan pimentoon näistä nykyajan kotkotuksista. En halua, että häntä aletaan esim. kiusaamaan jos hän ei jotakin osaa tai tiedä yhtään mitään, kun äiti on pitänyt kaikesta "pahasta" erossa.

Välillä tämä äitiys tuntuu melkoiselta taiteilulta:)

Täällä myös juttu kännykän vaaroista!

7 kommenttia:

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Mä oon kans vähän sitä mieltä, että ei vielä ekaluokkalaiselle kännykkää. Oma ipana on onneksi vasta alle vuoden, kuuden vuoden päästä on varmasti jo eri jutut! Itse olin 15-16 kun sain itse ensimmäisen puhelimen ja silloin puhuminen oli vielä älyttömän kallista, oliko ollut markan minuutti eikä sillon edes uskaltanut soitella turhaan. Ja puhelin oli nimenomaan soittamiseen, nykyään kun niillä pääsee nettiin sun muuta.

Kiitos vielä teestä, joutuu pian varmaan tulla nettikauppaan ostoksille! :)

Puutarhuri kirjoitti...

Meillä taisteltu pari taistelua juuri samasta asiasta. Eikä ole tokaluokkalaisellakaan vielä puhelinta. Se on vaan niin kova paikka, kun muilla on, mut toisaalta kun ei tarvi, niin miks turhaan hankkia sitä? Ei noin pieni vielä osaa sitä vastuullisesti käyttää. Koulukyydityksenkin kun saa, niin ei ole mitään tarvetta...toisin kun kavereilla jotka joutuu kulkemaan itse ja yksin kouluun. Mut hankala välillä saada lasta tajuamaan se ero. Nyt ootellaan kovasti 10v synttäreitä, sit luvattiin harkita ;)

Kaisu kirjoitti...

Piparminttu-Pipsa, kyllä kaikki oli tavallaan helpompaa kun lapset olivat taaperoita. Sitä mukaan kun he kasvavat, niin "taistelutkin" lisääntyvät...

Olepas hyvä teestä:)

Puutarhuri, samaa mieltä olen minäkin. Puhelinta ei vain yksinkertaisesti vielä tarvita. Kun ekaluokkalainen polkee mummulle, hän soittaa mummun kiinteästä puhelimesta, että on päässyt perille. Sama jos menee papalle. Niin vähän liikkuu vielä missään muutenkaan. Kummasti sitä itsekin on selvinny hengissä ilman kännyköitä ;)

Mustikkatyttö kirjoitti...

Tervehdys Kaisu!Meidänkään alakouluikäisillä poitsuilla ei ole kännykkää. Esikoinenkin sai kännykkänsä vasta yläasteella ja käyttää sitä joko ilmaputkihandsfreen kera, säteilyn esto-suojapussukan kanssa tai erillisen retroluurin kanssa, jolloin säteily vähentyy reilusti yli 90 prosenttia tutkimusten mukaan.Itse käytän yleensä lankapuhelinta.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Kyllä näissä säteilyasioissa on hyvä olla tarkkana ja huolehtia omasta ja läheistensä terveydestä tässäkin suhteessa.
Mukavaa alutalven jatkoa! :)

Kaisu kirjoitti...

Mustikkatyttö, kiva kun kommentoit:)

Lasten kanssa olen tarkempi, mutta itse myös käytän säteilynsuojakorttia kännykässäni.
Meillä ekaluokkalaisen kännykkä on ollut tuolla hyllyllä. Eipä sitä esikoista niin enää kiinnosta se, hyvä hyvä:)

(sähkö)yliherkkä kirjoitti...

Meillä ei tarvinnut tapella aiheesta. Lapset tiesivät pienestä pitäen, että säteilykentät ovat jotain epäilyttävää... siitä puhuttiin paljon talon rakennuksen aikana. Eli kännyt tuli lapsille kolmosen alussa, kun ei enää ollut iltapäiväkerhoa, vaan alkoivat viettää aikaa kavereilla. Edelleen puhelin laitetaan kiinni, kun sitä ei tarvita.

Kaisu kirjoitti...

Sähköyliherkkä, kiitos kommentista. Meilläkin kännykkä on jo unohtunut, ei ole päällä ollu moneen viikkoon:)Joten eiköhän sitä täälläkin vielä pärjätä ilman.