perjantai 12. lokakuuta 2012

Omenapannari ja omena-porkkanahillo

Tänä syksynä olemmekin saaneet omenoita roppakaupalla ystäviltä ja naapureilta. Kaikenlaista on tullut puuhailtua niiden kanssa mm. omena-porkkanahilloa, jonka ohjeen nappasin Kotilieden suuresta säilöntäkirjasta. Kirjassa on hirmu hyviä ohjeita. Omenapannarin ja hillon ohjeen voin laittaa myöhemmin.

Hunajainen omena-porkkanahillo

1kg porkkanoita
1 kg hapahkoja omenoita
2 sitruunaa
2dl hunajaa
1dl vettä

Kuori ja raasta porkkanat ja kuori ja lohko omenat. Kuori sitruuna ja poista valkoinen osa. Paloittele. Laita porkkanat, omenat ja sitruunat kerroksittain hunajan kanssa kattilaan ja kaada vesi päälle.  Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää nestettä tarvittaessa. Jos haluat, soseuta aineet. 




Omenapannukakku

4 munaa
8 dl kauramaitoa
suolaa
vähän inkkarisokeria
kanelia
4-5 omenaa raastettuna
4dl jauhoja




3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanat omput! Omenan ja porkkanan liitto onkin tosi hyvä:)

Essi kirjoitti...

Tämä kuulostaa ihanalta! Miten hillo säilyy? Täytyykö pakastaa?

Kaisu kirjoitti...

Yaelian kiitos, niin minustakin. Kirjassa oli tosi hyviä ohjeita laidasta laitaan.

Essi, hillo ei kerennyt olla jääkaapissa kuin reilun viikon. Luulen, että aika pian täytyy syödä pois ettei homehdu. Pakastamisesta en kyllä osaa sanoa..enkä muista enää mitä kirjassa sen suhteen sanottiin.
Tein kaksi suhteellisen pientä purkkia hilloa, niin se meni aika nopsaan parempiin suihin.