sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Pakuriteetä ja banaanipiirakkaa



Nykyään on tullut leivottua vähän harvemmin, varsinkin raakanameja. Aina silloin tällöin tulee joku inspiraatio, että kokeilenpas sitä tai tätä.

Tässä pakuriteen kanssa nauttimaamme banaanipiirakkaa. Voin laittaa tähän alkuperäisen reseptin, josta muokkailin ohjetta itselleni sopivaksi.

125g voita
2,5d fariinisokeria (laitoin vähemmän ruokosokeria)
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljaa
4,25 dl jauhoa (laitoin hirssiä, kookosta ja spelttiä)
2 rkl maustamatonta jugurttia
3-4 kypsää banaania (laitoin banaanihiutaleista tehtyä sosetta)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi jauhot ja jauheet taikinaan ja kääntele varovaisesti.. Lopuksi kääntelee sekaan banaani ja jugurtti.

Paista piirakkaa 35 minuuttia 175 asteessa.

Laitoin kuorrutukseksi kookosvoista, kookosöljystä, agavesta ja kaakaojauheesta tehdyn seoksen.Kookoshiutaleita päälle.

4 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Itsellenikin leipomis-inspiraatioita tulee vähän kausittain. Noista leivoksista tulee mieleen lapsuuden banaanikakku, jota meillä leivottiin säännöllisesti. ENpä olekaan vähään aikaan kokeillut.

Kaisu kirjoitti...

Itselläni on leipomisvimma ollu nollassa jonkun aikaa. Leivotaan oikein urakalla sitten kun vimma taas iskee:) Banaanikakku on kyllä makoisaa!

merikukka kirjoitti...

Tein tuon piirakan ja se oli tosi hyvää!

Kaisu kirjoitti...

Merikukka, kiitos kommentistasi. Mukava kun maistui:)