perjantai 23. marraskuuta 2012

Antaudu työllesi koko sielullasi

Olen lukenut moneen kertaan kirjastosta lainaamani pienen kirjasen "Axel Fredenholmin viisaudensäännöt". Ajattelin kirjoittaa osan tänne blogiin, jotta pystyn kerta toisensa jälkeen niihin palamaan jos sattuvat unohtumaan.

Ensimmäiseksi kirjoitan kirjan ensimmäisen viisaudensäännön eli antaudu työllesi koko sielullasi.

Mikään työ ei ole yläkerran siunaama, jos sielu ei ole siinä mukana. Kirjassa kehoitetaan tekemään kaikki luovasti mm. imurointi, salaatin tekeminen, auton korjaus jne. Vapaudu rutiineista ja ole tietoisempi siitä mitä teet juuri nyt. Maanpäällisen elämämme tarkoitus on laajentaa tietoisuuttamme. Se on mahdollista kun poistamme pelon ja  toteutamme rajatanonta rakkautta. Teemme elämämme aikana monenlaisia töitä, mutta mikään työ ei saisi tuntua rasittavalta tai tympeältä.

Alla kesäinen kuva pienen sielun puuhastelusta. On ihanaa seurata heitä, kun he ovat niin läsnä sen hetkisessä tekemisessä.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Pieni mies niin antautunut tuohon hommaan;D Suloinen poju:)

Nina Bille kirjoitti...

Voi miten ihana kuva - se tosi hyvin käypi tärkeään viestiin postauksessasi! Löysin blogiigi Veikeän verson kautta - nuo aramantti-riisi-suklaat houkuttelee, ja muut mukavat postaukset!

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kiitos. Pikkuinen on kyllä niin lutunen kun vain voi olla:)

Nina Bille, kiitos kaunis kommentistasi:) Minustakin kuva sopi hyvin tähän. Ei muuta kuin reseptejä kokeilemaan!