sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Cashewpähkinä-karpalokeksit

Nämä olivat todella makoisia, lapsetkin tykkäsivät kovasti.

Alkuperäisen ohjeen nappasin "Pikkumimmien keittokirjasta" (Kiskola Marianne).

1 dl cashewpähkinöitä pilkottuna
1 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
125g voita
1dl reipas täysruokosokeria tai palmusokeria
1 muna
2 1/2 dl jauhoja (tiikeripähkinä-maamantelijauho 0,5dl, hirssijauho 0,5dl, spelttijauho 1 dl)
1 tl leivinjauhetta

180 asteessa 15 min. Voi ja sokeria pehmeäksi massaksi, lisää kanamuna ja lopuksi jauhot, pähkinät ja karpalot. Muotoile pieniä palleroisia ja litistä.




2 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Kiva keksiohje! Olen noita maamanteleita syönyt sellaisenaan ja kiva että sain vähän lisävalaistusta täältä, mistä oikein onkaan kysymys.

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Outi! Kiskolan kirjoissa on aina tosi hyviä ohjeita. Hyvä, että sait lisävalaistusta:)