tiistai 27. marraskuuta 2012

Pitkästä aikaa raaka suklaakakku!

Olen nykyään vähän vähemmän häärinyt tuolla keittiön puolella, mutta yksi kaunis päivä innostuin taas tekemään suklaakakun raakana.


Pohja

2,5 dl tiikeripähkinä-maamantelijauhoa
8 pienenlaista medjooltaatelia
2 rkl raaka kaakaojauhetta
ripaus suolaa, aitoa vaniljaa

Yleiskoneen kipossa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä jos on liian irtonevaa.

Täyte

2,5 dl cashewpähkinöitä
5-6 rkl kookosöljyä sulatettuna
3 rkl agavea tai vaahterasiirappia
vettä sen verran että mylly pyörii
2 tl aitoa vaniljaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl lucumaa
1 tl soijalesitiiniä

Pähkinät jauhoksi ja kaikki tehosekoittimessa sekaisin soijalesitiiniä ja kookosöljyä lukuunottamatta. Lopuksi myös ne ja tasaiseksi. Jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

Tiikeripähkinä-maamantelijauhossa on jännä maku. Melkein olisi voinut laittaa puoleksi jauhon kanssa ihan esim. normi manteleita.



2 kommenttia:

Morgaise kirjoitti...

Tei blogiini arvostelun EkoSegon tilauksestani. Jos kiinnostaa: http://elamaajaeskapismia.blogspot.fi/2012/11/ekosegon-tilaus.html

Kaisu kirjoitti...

Hei Morgaise, käynpäs kurkkaamassa sivuillasi:) Kiitos arvostelusta, itse olen melkoinen teen ystävä. Kaapissa taitaa olla kymmenkunta eri makuista teetä.