lauantai 8. joulukuuta 2012

Palkitse paha aina hyvällä

Viisaudensääntö 5 on vähän jatkoa edelliseen.

Voimme kääntää pahalle toisen posken, mutta vain siinä tapauksessa, että emme  nöyryytä itseämme.  Se joka rakastaa itseään ja kääntää pahalle toisen posken , ei ole heikko. Sisäinen voimamme suojaa ja ohjaa meitä.

Kohtaamme maailmassa pahuutta ja niin kauan kun se tuntuu pahalta, on meidän palkittava se hyvällä. Jos paha tunne jatkuu, on meidän tehtävä enemmän työtä itsessämme. Kun meistä tulee Mestareita, ei mikään paha tuota meille tuskaa. Olemme voittaneet surun ja tuskan.

Symbolisesti voimme verrata pahaa ja hyvää pimeyteen ja valoon. Valo voittaa aina pimeyden. Pimeyttä on ainoastaan siellä, mistä valoa puuttuu. Suo valoa ja rakkautta pahalle. Myös paha kaipaa rakkautta. Se joka saa rakkautta ansiotta, aavistaa valon läsnäolon. Ehkä hän ei ole vielä valmis vastaanottamaan valoa, mutta sinun valosi on istuttanut rakkauden siemenen hänen sydämeensä. Kun hän on valmis, nostaa hän siemenen valoon kasvamaan (ensin sen itäessä pimeydessä). Emme saa olla kärsimättömiä, vaikka tulos ei heti näkyisikään.

Tiedämme, että ajatuksemme tulevat takaisin meille korkoineen päivineen. Paha horjuttaa ja hyvä vahvistaa.

Ei kommentteja: