perjantai 18. tammikuuta 2013

Laskiaispullaa

Pitkästä aikaa tuli keittiössäkin touhuttua, kun paistelin lapsukaisille pullia.

Tein tällä ohjeella:

6 dl maitoa/kauramaitoa
2 pss hiivaa
4 dl luomuvehnäjauhoja
2 rkl täysruokosokeria

Sekoita voimakkaasti ja anna kohotoa liinan alla 10-15 minuuttia.

Lisää:
1 tl suolaa (laitoin kyllä vähemmän)
1 dl täysruokosokeria
4 tl kardemummaa
n. 12 dl vehnäjauhoja (hirssi, täysjyväspeltti ja luomu vehnäjauhoja)
100g sulatettua voita

Leivo pullaksi ja kohota vartti.

Väliin laitoin  mantelipyreestä, ksylitolista, aidosta vaniljajauheesta ja karvasmanteliaromista tehdyn seoksen sekä luomu kermavaahtoa.

Pullat eivät aivan normipullan kaltaisia ole, mutta pojat söivät tyytyväisinä ja kehuivat, että hyviä olivat:)


2 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Kuulostaa vähän meidän laskiaispullilta, silloin kun teen vehnäsiä :) Nam!

Kaisu kirjoitti...

Muistankin joskus nähneeni blogissasi hyvän pullaohjeen:) En ole koskaan oikein saanut pullia sellaisiksi kuin haluaisin,mutta nyt kyllä maistuivat jo ihan hyvälle.