keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Suklaa-minttukakku pakurilla



Taannoin tein pikkumiehen synttäreille suklaa-minttu kakkua. Täytteeseen laitoin nesteen tilalle suklaa-minttu pakuriteetämme.

Ohje meni jotakuinkin näin:

Pohjaan laitoin summamutikassa manteleita ja taateleita. Kuitenkin niin, että aineksista tulee taikinapallo.

Täyte:

noin 4-5 dl cashewpähkinöitä muutaman tunnin liotettuna
loraus vaahterasiirappia/agavea
3/4 dl kaakaovoita sulatettuna
3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
ripaus aitoa vaniljaa
soijalesitiiniä vajaa rkl
2-3 rkl raakaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl-2 dl suklaa-minttu pakuriteetä.

Tehosekoitin pähkinät, makeutuksen ja mausteet ensin tasaiseksi pakuriteen kanssa. Lopuksi lisäsin kookosöljyn, kaakaovoin sekä soijalesitiinin ja surautin tasaiseksi. Täyte pohjan päälle ja jääkaappiin tekeytyyn muutamaksi tunniksi.


2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuo takuulla maistui hyvälle!

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Yaelian, maku oli mukavasti suklaisen minttuinen:)