torstai 28. maaliskuuta 2013

Puolukka-taateli-porkkanapiirakka

Piti keksiä käyttöä puolukoille, taateleille ja porkkanoille, joten siitä syntyi puolukka-taateli-porkkanapiirakka:)

Sopivan ohjeen löysin Kaarina Roinisen ohjeista jota hieman muokkailin eli tässäpäs tämä:

250g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
3 dl porkkanaraastetta
150g voita
2dl vajaa ruokosokeria
2 munaa
1 1/2 tl soodaa
4 dl jauhoja (osa tiikeripähkinäjauhoa ja hirssijauhoa)
1 tl pomeranssia
2-3 tl appelsiinihiutaleita
2 dl pakastepuolukoita

Kattilaan veden kanssa pilkotut taatelit. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää porkkanaraaste. Keitä vielä 5 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat, sitten kuivat aineet, taateli-porkkanaseos ja jäiset puolukat .

Uuniin 200 astetta 30-40 minuuttia

Piirakasta tulikin sitten muhkea kuin mikä, kun voitelin liian pienen vuoan:) Yleensä kun leivon jotain, niin ne on oikeita kengäpohjia, joten tämä oli oikein mukava yllätys. Taidan voidella vastakin liian pienen vuoan.

Hyvää Pääsiäisen aikaa kaikille!





3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivan mehevän näköinen kakku,oli varmaankin hyvää.Minua harmittaa kun en ole enään täällä nähnyt pakastepuolukoita;viime vuonna vielä oli niitä.No onneksi sentään on herukoita;D

Outi Rinne kirjoitti...

Tiikeripähkinäjauho tekee kaakusta varmasti herkullisen. Olen kovasti tykästynyt niihin. Mukavaa pääsiäistä!

Kaisu kirjoitti...

Jael, kiitos. Hyvää oli, varsinkin lämpimänä. Välillä tekee mieli oikein puolukoita:) Toivottavasti sinnekin niitä pian taas saadaan.

Outi,tykkään myös itse käyttää tiikeripähkinäjauhoa. Hyvää kevättä sinulle:)