keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Suklaafudge (semiraaka)

Tämä oli kyllä todella hyvää! Lapsetkin tykkäsivät kovasti. Tarkoitus oli tehdä fudgea, mutta koostumus hieman muuttui kun laitoin mulberinmarjoja sekaan. Olivat ihanan rapsakoita, kuin riisisuklaataa olisi syönyt.

Ohje tässä:

1 prk mantelivoita (käytin paahdetuista manteleista tehtyä voita) Varastoon tulossa pian. Myös tästä mantelivoista tulisi varmaan yhtä hyvää tai jostakin muusta voista. Esim. maapähkinävoista, jota myös tulossa varastoon kun vain toimittaja saa tuotteet lähtemään.

3 rkl raakaa kaakaojauhetta
1rkl carobjauhetta
1 dl noin yhteensä kookosöljyä ja kaakaovoita
2-3 rkl agavea
1tl vajaa aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
ripaus aitoa kanelia
noin 1 dl mulberinmarjoja

Yhdistin kulhossa kaikki muut ainekset sulatettua kookosöljyä ja kaakaovoita lukuunottamatta ja sekoittelin. Lopuksi vielä nämä mukaan ja lusikalla sekoittaen tasaiseksi. Muottiin ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytyyn.





2 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Ihanan näköistä ja taatusti hyvää! Rakastan fudgea, tosin aito on nykyään jo aivan liian makeaa, joten näitä erilaisia raakaversioita tulee tehtyä.

Kaisu kirjoitti...

Tämä oli todella hyvää! Ei kyllä kalpene uuniversiolle yhtään:)