torstai 13. maaliskuuta 2014

Aihetta juhlaan:)

Blogin puolella on ollut aika hiljaista. Blogin päivittäminen ei tunnut niin hirveän tärkeältä kuin esim. parisen vuotta sitten. Aikansa kutakin:) Paljon teen kaikenlaista keittiössä, mutta en vain saa niitä tänne asti. Tällä hetkellä tattarituorepuuroa ja smoothieta tulee surruuteltua harva se aamu ja soijamaitoon tehty suklaakiisseli on poikien lemppari. Siihen kun lisää tujauksen raakaa kaakovoita ja -massaa niin johan maistuu hyvälle.

Tänään leipasin gluteenittoman kääretortun miehelle hänen synttärien kunniaksi. Siitä kävin räppäseen kuvan. Hyvä minä:) Kääretorttu on tehty täysruokosokeriin. Jauhoina perunajauho ja kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Välissä luomu kermaa, mansikkahilloa, pakastekuivattuja mustikoita ja appelsiinihiutaleita.

Aihetta on muutenkin juhlaan, sillä viime viikolla kävin pyöräyttämässä neljännen poikamme. Kolmannen pojan synnytyskertomus löytyy täältä. Tälläkin kertaa mentiin luomuna, vaikka olisin sallinut itselleni vaikka spinaalipuudutuksen. Pari päivää ennen synnytystä olin vielä kuumeessa ja olo ei ollut kovin hyvä lähdettäessä sairaalaan. Lisäksi tiesin, että vauva on yli neljä kiloa. Maanantai-iltana myöhään lähdin, koska lapsivettä lirahti ja sairaalasta kehottivat tulemaan. Sprektokokin takia aloittivat heti suonensisäisen antibiootin, joka ei kyllä tuntunut kovin hyvältä ja maha meni sekaisin siitä. Nelisen vuotta sitten ei koko sprektokokista puhuttu mitään, mutta nyt tuntui, että yks jos toinen sai antibioottia suoneen sen vuoksi. Tiistaina sitten päättivät käynnistää synnytyksen etuajassa. Tipan jälkeen ei mennyt kuin reipas tunti, kun vauva oli maailmassa ja avautuminen kävi niin vauhdikkaasti ettei siinä mitään spinaaleita keretty antamaan. Turkasen kipeää teki, mutta onneksi siitä selvittiin, vaikka vauva joutuikin vähäksi aikaa happikaappiin. Jäi hartioista kiinni ja sykkeet laski ja lopuksi vielä imukupilla autettiin maailmaan. Itsekin jouduin leikkuusalin kautta takaisin osastolle ja sainpas sen spinaalin vähän jälkikäteen;) Kaikki ei mennyt niin hyvin kuin edellisissä synnytyksissä, mutta olen kiitollinen ja onnellinen, että vauva voi hyvin ja itsekin tässä pikkuhiljaa toivun.
9 kommenttia:

Paula kirjoitti...

ikävä juttu, että synnytykseen tuollaista dramatiikkaa liittyi. onnea kuitenkin kovasti vauvan johdosta :)

Jael kirjoitti...

Paljon onnea ja ihana vauva kaiken dramatiikan jälkeen,sehän on pääasia:) Ja toivottavasti itsekin voit jo oikein hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea, suloinen vauva:)
-Anna-Sofia

Rainer Bäckman kirjoitti...

Paula, kiitos. Tänään pikkumies kaksi viikkoa vanha ja itselläkin olo on jo paljon parempi. Sairaalassa olo oli tosi nuhjuinen ja uninen ja korvassa jyskytti, jonka luulen johtuneen kipulääkkeistä, joita en ole yli kymmeneen vuoteen tarvinnut.

Kiitos Jael, vauveli on mitä ihanin. Kyllä tässä eteenpäin porskutetaan, vaikka väsy on välillä kova:)

Kiitos myös sinulle Anna-Sofia:)

Kaisu kirjoitti...

Se näköjään tulikin joillakin miehen tunnuksilla tuo ylempänä oleva kommentti. No minä se kuitenkin olin:)

-Kaisu

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, suloinen käärö. Onnea Kaisu! Mukavaa kevättä teidän perheelle! :)

-Essi

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Essi, vauveli on suloinen pakkaus:) Hyvää kevään jatkoa myös sinulle!

Pisarat kirjoitti...

Ihana yllätys - teidän perheen uusi peikonpoika. Paljon onnea !!!

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Pisarat:) Pikku peikkopoika sai nimen nyt Pääsiäisen aikaan!