perjantai 19. syyskuuta 2014

VAROVAISUUTTA YRITTÄJÄT (VERKKOETSIVÄ.FI) !

Blogissa on ollut hiljaista, mutta nyt tuli asia, josta on pakko avautua.

Miehelläni on yli 30-vuoden kokemus yrittäjyydestä, mutta nyt meni ensimmäisen kerran nalkkiin puhelinmyyjän kanssa.

Miehelleni soitti elokuussa nainen Verkkoetsivä.fi palvelusta ja hän halusi välttämättä laittaa miehelle neljän viikon ilmaisen kokeilun palvelustaan. Mies ei millään lailla sanonut, että lähettäkää vain, vaan nainen tosi ovelasti hoiti puhelun ja meni heti yhteystietojen tarkastukseen. Lähinnä lienee hämätäkseen asiakasta/yrittäjää. Hän korosti, että tämä ei sido eikä velvoita mihinkään. No, sen verran sitoi, että se olisi pitänyt perua sähköpostilla.

Miehelläni tulee useita puheluita päivässä, kuten minullekin. Kaikenlaista kaupataan ja pyydetään rahaa moneen kohteeseen. Välillä väsyy näihin puheluihin, eikä jaksa keskittyä kunnolla. Mies on ollut oikein vihainen minulle, kun ystävällisesti kuuntelen puhelinmyyjien juttuja. Hän on kehoittanut, että lyö luuri korvaan ja sillä sipuli. Noh, tämän kerran olisi saanut itsekin lyödä luurin kiinni. Jostakin syystä hän kiltisti kuunteli naisen höpinöitä eikä oikein edes ymmärtänyt mistä on kyse. Toivoi vain, että puhelu loppuisi pian.

Heti soiton jälkeen miehelle tuli tekstiviestissä tunnukset verkkoetsivä.fi palveluun ja seuraavalla viikolla tilausvahvistus päivättynä sillä päivällä jolloin nainen soitti, vaikka mitään ei oltu tilattu. Ihmettelin miehelle postissa tulleita papereita ja hän vain sanoi, että sen ilmainen kokeilu, mutta hän ei mitään maksullista ota. Outoa tötteröintiä meiltäkin. Eikä edes niin katsottu papereita. Yhden kerran kävin tunnuksilla katsomassa palvelua, joka minusta oli aivan turhanpäiväinen. Palvelu ei löydä oikeastaan mitään yrityksemme liittyviä sanoja. Googlesta löytyy enemmän ja ilmaiseksi.

Siis yrittäjät, olkaa varovaisia kun soitetaan verkkoetsivä.fi palvelusta, koska jos ette peru neljän viikon ilmaista kokeilua, olette sitoutettu kolmeksi kuukaudeksi kyseiseen palveluun ja hintaa tulee yli 200 euroa! Ja muistakaa, peruminen ei saa mennä päivääkään yli neljä viikkoa, koska muuten teiltä laskutetaan tuo summa.

Hetken herpaantuminen meiltä ja verkkoetsivä on yli 200,- rikkaampi. Emmekä me ole ainoita, jotka ovat menneet nalkkiin tai höynäytetty. Täältä löytyy lisää
ja täältä

Ehkä tällä on jokin opetus meille. Kurjaa kuitenkin, että tälläisia puheluita tulee yrittäjille. Välillä tuntuu, että onko tämä enää laillistakaan.
3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Voi miten ikävä juttu! Mutta toivottavasti joku muu nyt lukee tämän ja kirjoituksesi ansiosta ei mene samanlaiseen ansaan.

Anonyymi kirjoitti...

Harmillinen juttu,taalla pain maapalloa se on laitonta.

Kaisu kirjoitti...

Jael, en voi oikein ymmärtää, että tällaistakin yritystoimintaa on. Jotenkin se on vain hyvän tavan vastaista. Mutta tosiaan, toivottavasti moni löytäisi kirjoitukseni.

Anonyymi, toivottavasti tällaiset puhelut tulevat laittomiksi myös täällä.